SON DAKİKA
Hava Durumu

Baca temizliğine dikkat!

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, lodos kenti Bursa´da kış mevsimi öncesi muhtemel doğalgaz zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla, vatand

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, lodos kenti Bursa´da kış mevsimi öncesi muhtemel doğalgaz zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla, vatandaşları baca temizliklerini ihmal etmemeleri konusunda uyardı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, halkın yüzde 90´ının doğalgaz kullandığı Bursa´da baca temizliğinin her yıl en az 1 kere yapılması gerektiğini hatırlattı. Katı ve sıvı yakıt tüketen haneler için bu kontrolün yılda en az 2 kez olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Doğan, "1 metreküp doğalgazın tüketildiği yerde en az 10 metreküp oksijene ihtiyaç duyuluyor. Halkın bu bilinçle hareket etmesi ve herkesin mümkünse her odada havalandırma menfezi bulundurması gerekiyor. Muhtemel gaz tepmelerinin ve mekanlara sızarak insanları zehirlemenin önüne geçmek için baca temizliklerinin kesinlikle yapılması gerekiyor" dedi. Lodoslu havalarda doğalgaz ve sobaların kullanılmamasını isteyen Doğan, "Kamuoyu çok iyi biliyor, Bursa bir lodos kenti. Bu gerçeğin göz ardı edilmemesi lazım. Lodoslu havalarda kombilerin ve sobaların kullanılmaması hayati önem taşıyor" diye konuştu.

Baca temizliği için Büyükşehir Belediyesi´nden destek alınabileceğini ifade eden Doğan, genellikle ihmal edilen bu durumun önüne geçmek için her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etti. Doğan, "Ekiplerimiz, 2 iş günü içerisinde baca temizliğini gerçekleştirmektedirler. Bir dairenin baca temizliği ortalama 20 TL´ye mal olmaktadır. Çok ucuz bir maliyetle bu yükümlülüğü yerine getiriyoruz. Müstakil binalar için ise 25 TL gibi düşük bir fiyat politikamız var. Eğer vatandaşlarımız valilikten fakir olduklarına dair yazı getirirlerse, bu işlemi ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.