SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçıvanların diploma heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSMEK tarafından açılan bitki zararlılarıyla mücadele ve budamacılık kurslarını başarıyla tamam

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2013 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2013 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSMEK tarafından açılan bitki zararlılarıyla mücadele ve budamacılık kurslarını başarıyla tamamlayan 41 kursiyer sertifikalarını aldı. 


BUSMEK, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün iş birliğiyle açılan kurslarda 80 saat eğitim verildi. Merinos kurs merkezinde açılan programlarda kursiyerler Merinos Parkı'nda uygulama yapma fırsatını da buldu. 'Bitki zararlıları ile mücadele' kursunda bitkilerin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması yönünde, bitki ve toprakta görülen zararlıların tanınması ve verdikleri zarar şekline göre bunlarla mücadele edilmesi öğretildi. 'Orman emvali üretim işçiliği-budama' kursunda ise ormanda kesim yapma, ağaçları dallarında kesme, motorlu testere ile çalışma, kazalardan korunma, ölçü ve kayıt gibi konular işlendi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, gün geçtikçe büyüyüp gelişen BUSMEK'te 2012-2013 döneminde 91 branşta eğitim verildiğini söyledi. Bu yıl yaklaşık 16 bin kişinin sertifika alarak düzenlenen kurslardan yararlandığını belirten Avşar, şimdiye kadar BUSMEK kurslarında eğitim alan kişi sayısının 100 bin civarında olduğunu ifade etti.
Kursiyerlere sertifikaları, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ve Genel Sekreter Seyfettin Avşar tarafından takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.