SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahreyn'de Bursa günleri

Bursa Valisi Şahabettin Harput’un Başkanlığında 2013 Bursa Turizm Destinasyonu çerçevesinde, Bursa Tanıtım Günleri için Bahreyn’e giden

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2013 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2013 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput’un Başkanlığında 2013 Bursa Turizm Destinasyonu çerçevesinde, Bursa Tanıtım Günleri için Bahreyn’e giden  Bursa heyeti 25.02.2013 günü faaliyetlerine Bahreyn Kültür Bakanı Mey bint Muhammed El-Halife yi ziyaret ederek başladı.



 

Büyükelçisi Ahmet Ülker’i de ziyaret ederek ardından Bahreyn’in en ünlü alışveriş merkezi içinde bulunan Bursa Standlarını gezen Vali Harput, daha sonra Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad el Fehaid, Ürdün Kültür ve Turizm Bakanları ve Bahreyn Kraliyet Ailesinden Kültür Temsilcisi ile birlikte Bursa Tanıtım Günlerinin startını verdi. Heyette,  Vali Harput’un yanı sıra Belediye başkanı Recep Altepe, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Bugiad Başkanı Ali Fuat Er, Müsiad Başkanı Hasan Çepni, Bursa’nın Meşhurları Derneğine üye esnaflar ve  Kılıç Kalkan ekibi yer aldı. Bahreyn’de Bursa Günleri’nin açılışında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, iki ülke arasında tarih boyunca sıcak duygular bulunduğunu belirterek “bu sıcak duyguları ilerletmek için buradayız” dedi. Manama’ya turizm sektörü, işadamı ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik heyetle geldiklerini dile getiren Harput, “ İlk tanıtımımızı bugün Arap Ligi Turizm Başkenti ilan edilecek olan Bahreyn’de yapmamız büyük önem taşıyor. Stantlarımızı ziyaret eden insanlara Bursa’yı anlatacağız. Onları Bursa’nın güzelliklerini görmeye davet edeceğiz. Şehrimizin tat, ürün ve gelenekleri ile tanıştıracağız” dedi.
Harput, iki ülke arasında 400 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu, bu rakamı daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. Bursa’da 3 milyon insanın yaşadığını belirten Harput, “Bursa’da aynı zamanda 3 milyon Bahreyn’li, 3 milyon Ürdün’lü, 3 milyon Suudi Arabistan’lı yaşıyor. Sizi seven milyonlarca kişi adına Bursa’yı tanıtmak için sizinle birlikte buradayız” dedi. Vali Şahabettin Harput, Bahreyn’de Bursa Günleri programının açılış kurdelesini, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr.Bandar Fahad El-Fehaid, Bahreyn Kraliyet Ailesinin bazı mensupları, Lübnan’lı iki bakan, Türkiye’nin Manama Büyükelçisi Ahmet Ülker, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile kesti.  Harput ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek Türk turizmci ve işadamlarından bilgiler aldı. Öte yandan, programda halk oyunları ile Hacivat-Karagöz gösterisi ve Olgunlaşma Enstitüsü Öğrencilerinin geleneksel kıyafetlerle yaptıkları gösteri ilgi çekti. Bahreynliler ve ülkedeki bazı turistler, stantları gezerek Türk lokumu, börek ve kestane şekerinin tadına baktı. Bahreyn’de Bursa Günleri kapsamında Salı günkü programda ise sırayla, turizm, gayrimenkul, sanayi, eğitim, medya sektör buluşmaları yer almakta. 22 Nisan 2012’de Bursa’da yapılan Türk-Arap Turizm Buluşması’nda alınan kararlar, Bursa, Arap Turizm Örgütü’nce “Ana Destinasyon Merkezi” ilan edilmişti. Valilik tarafından bu doğrultuda hazırlanan bir dizi faaliyetten sonra oluşan bir eylem planı kapsamında, 31 Aralık 2013’e kadar Bahreyn’in dışında Dubai, Kuveyt, Katar, Riyad, Umman, Kahire, Cazablanka ve Bursa’da programlar düzenlenmesi öngörülüyor. Ayrıca, 21 Arap Ülkesi’nin Turizm Bakanları da Bahreyn de bir araya geldi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.