SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Bozkır: 'AB'den 66 milyon Euro kaynak aktarıldı'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, 2002-2014 yılları arasında Bursa’da 772 proje gerçekleştirildiğini ve AB’den yaklaşık 66 milyon Euro ka

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Bozkır: 'AB'den 66 milyon Euro kaynak aktarıldı'
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, 2002-2014 yılları arasında Bursa’da 772 proje gerçekleştirildiğini ve AB’den yaklaşık 66 milyon Euro kaynak aktarıldığını söyledi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘AB’ye üyelik süreci ve Türkiye’nin yeni AB stratejisi’ başlığı altında, sivil toplumla diyalog toplantısına katıldı. Bursa Valiliği'nin AB ile ilgili koordinasyon merkezi olduğunu ifade eden Bozkır, “Bir vali yardımcımız burada görevli. Bugüne kadar farklı anlamlarda başarılı projeler gerçekleştirildi. Farklı alanlarda örnek çalışmalar yürütüldü. 2002-2014 yılları arasında Bursa’da 772 proje gerçekleştirildi. AB’den yaklaşık 66 milyon Euro çeşitli projeler vasıtasıyla kaynak aktarıldı. Çevre altyapısının geliştirilmesi amacıyla 25 milyon Euro bütçeli Mustafakemalpaşa entegre su projesi tamamlandığında, vatandaşlarımıza AB standartlarında çevreye duyarlı ve insan sağlığını ön planda tutan modern tesislere kavuşacaktır. Bursa, Ulusal Ajansımız tarafından yürütülen Erasmus Plus programından da etkin şekilde yararlanıyor. Bu çerçevede Bursa için 582 proje gerçekleştirildi. 14,7 milyon Euro bu bölgede kullanıldı. Bu kullanılan rakam ve proje sayısı en üst sıralarda yer alıyor. Bursa’daki üniversitelerimizden 2 bin 800’den fazla öğrenci ve eğitmenimiz, AB ülkelerinde eğitim alma imkanı yakaladı. Bu sayıyı önümüzdeki dönemlerde arttıracağız. Sivil toplum kuruluşları tarafından geliştirilen 55 projeye 4,9 milyon Euro hibe aktarıldı” dedi.
Toplantı Bozkır’ın açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.