SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Eroğlu Bursa'da 285 milyon liralık yatırımın temelini attı

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU, 258 MİLYON LİRALIK 14 TESİSİN TEMELİNİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATTI. (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Eroğlu Bursa'da 285 milyon liralık yatırımın temelini attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa'da 258 milyon liralık toplam 14 tesisin temelini attı.
 
Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplu temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 7 baraj, 6 baraj-gölet sulaması, 1 taşkın koruma tesisinden oluşan 14 tesisin temelini attı. 15 Temmuz hain darbe girişiminden bahsederek konuşmasına başlayan Eroğlu, “Bursa’da FETÖ terör örgütünden biri yakalandı. Onun cebinden çıkan bir liste çok işe yaradı. O liste sayesinde hainlerin çoğunu yakaladık. Bursa 15 Temmuz hain darbe girişiminde dimdik ayakta durdu. Artık bundan böyle hiç kimse darbeyi rüyasında bile göremeyecek. Çünkü şanlı bir millet var. Ama dünyada bazı ülkeler bundan memnun olmadı. Bu millet kurulan tuzakların hepsinin üstünden geldi. Şimdilerde ekonomiyi yıkmaya çalışıyorlar, lakin bunda da başarılı olamayacaklar” dedi.
Yatırımların toplam maliyetinin 258 milyon lira olduğunu ifade eden Eroğlu, “7 adet dev barajın temelini atacağız. Kaybedecek vaktimiz yok. Zamanımız çok kıymetli. Eskiden bir temel atılır, aradan yıllar geçer unutulurdu. Ama biz yeni bir anlayış getirdik. Şimdi temelini attığımız eserlerin açılışını ertesi yıl yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunu bir gelenek hale getirdi. Genel müdürlerimiz şimdi temel atıldıktan sonda biran önce açılış yapmak ve işi zamanında yetiştirmek için dokuz doğuruyor. Maksadımız bütün toprakları sulamak” diye konuştu.
Bu yıl bakanlık olarak 19 milyar lira yatırım yaptıklarının altını çizen Eroğlu, “Yıl sonuna kadar 25 milyar liralık yatırım yapacağız. 932 tane temel atma merasimi ve açılış yaptık. Biz gelirken eli boş gelmiyoruz. Daha önce Bursa’ya geldiğimde 551 milyon liralık müjde vermiştim. Şimdi de 258 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bursa’ya yapılan yatırımların hepsini 2019 yılına kadar bitireceğiz. Bursa 2071 yılına kadar su sıkıntı çekmesin diye Çınarcık barajı bitti, orada su var. Çok modern bir içme suyu arıtma tesisi yapacağız. Bursalılar güzel su içsin istiyoruz. İnegöl ve Mudanya’nın da içme suyu ihtiyacını BUSKİ ile temin edeceğiz. GAP gibi Marmara gelişim projesi var” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından müteahhit firmalardan yatırımları bir an önce bitirmeleri konusunda söz alan Bakan Eroğlu, telekonferans sistemiyle bağlandığı İnegöl’deki Hocaköy barajının temelini attı.
DSİ’ye ait tesislerin hizmete alınmasıyla 18 bin 450 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak, yılda 28,38 milyon metreküp su teminiyle 250 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. 27,377 milyon metre küp su depolanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.