SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Güllüce'den dönüşüm çağrısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısında bulunarak, “kentsel dönüşümü hızlandırmamı

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2014 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2014 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Güllüce'den dönüşüm çağrısı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısında bulunarak, “kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Hiçbir parti ayırmadan söylüyorum. Belediye başkanlarımız seferberlik ilan etsin. Gelsinler birlikte yol haritasını belirleyelim” dedi.

Bakan İdris Güllüce, Bursa’daki ziyaretlerine Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret ederek başladı. Bursa’dan Türkiye’deki tüm belediyelere seslenen Bakan Güllüce, kentsel dönüşümle ilgili sadece Bursa’da değil, bütün Türkiye’de seferberlik başlatılmasını gerektiğini ifade ederek, “6.5 milyona yakın bina stokumuz gayri sıhhi bina. Mühendislik hizmeti görmemiş, kaliteli değil, eskimiş. Bu, 2023 vizyonuna giden Türkiye’ye yakışmıyor, hem de deprem riski var. İkisini bir araya getirdiğimizde kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Hiçbir parti ayırmadan söylüyorum. Belediye başkanlarımız seferberlik ilan etsinler. Kentsel dönüşüm hazırlıkları yapsınlar. Gelsinler birlikte yol haritasını belirleyelim. Türkiye’de kentsel dönüşümü daha çok yapalım. Şu anda bakanlığımıza müracaat sayısı her geçen gün artıyor. Bir hafta önce Gerede ve Ceyhan belediyesi ile protokol imzaladık” diye konuştu.

Yapı denetim firmalarına yönelik denetimlerin artacağını tekrarlayan Bakan Güllüce şöyle konuştu: ”Türkiye’de yapı denetimin yeterince olmadığı düşünülüyor. Dün bunları İstanbul’da da söyledim. Şimdi iki şık var. Yapı denetim iyi yapılmıyor. Algı böyle. O zaman yapı denetimcilerin bu algıyı değiştirmeleri lazım. Hayır, algı doğru, yapı denetimi iyi değil. O zaman bizim yapı denetimcileri iyi denetlememiz lazım. Bu sefer de yapı denetimleri daha ciddi denetlemeye başlayacağız. Buradan yapı denetimci arkadaşlara duyuruyorum. Biz 17 Ağustosları bir daha yaşamayalım. Yasa çıktı, bunu düzgün yapmamız lazım. İyi yapana saygımız, iyi yapmayana da ciddi manada baskı ve cezamız olacak”.
Güllüce, yapı denetim firmalarına ne gibi cezalar verileceği ile ilgili soruya ise, “Bu konuda yasa var. Bunları birebir uygulayacağız. En büyük ceza da, vatandaşın o adama bizim ceza verdiğimizi duyması olacak. ‘Bu adam işini iyi yapmıyor’; en büyük cezası o olacak. İnsanlar işini düzgün yapsın, biz de bu işlerle uğraşmayalım. Para karşılığı iş yapıyoruz. Tabii burada şöyle de bir yanlış algı olmasın. Haksızlık da yapılmamalı. İşini düzgün yapan kardeşlerimiz bir hayli fazla. Ben burada işini düzgün yapmayanlardan bahsediyorum. Yoksa kalkıp yapı denetim firmalarının hepsi hakkında bunu söylemek haksızlık olur. Ekseriyeti iyi yapılıyor. Bizim ikazlarımız iyi olmayanlaradır” cevabını verdi.
Bursa’nın sanayi meselesini de dinleyeceklerini ifade eden Bakan Güllüce, “Bir çok yönden belediyelerle bakanlığımız iç içe. Bugün Bursa’da bu konuları değerlendireceğiz” dedi.

Bakan Güllüce, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.