SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Güllüce'den Edebali'ye tam destek

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Yıldırım’ın çehresini değiştirec

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2014 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2014 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Güllüce'den Edebali'ye tam destek
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Yıldırım’ın çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projesi hakkında bir sunum yaptı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi ilk olarak makamında ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, daha sonra Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi’nde Bakan Güllüce’ye Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak olan kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgiler aktardı. Gerçekleştirilen toplantıya; Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Mustafa Öztürk, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı katıldı.

“DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Bakan Güllüce’ye kentsel dönüşüm konusunda bir sunum yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için yola çıktıklarını söyleyerek, “Bizler standartları daha yüksek bir Yıldırım hayal ediyoruz. Hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm projemiz ile de daha yeşil, yaşanabilirliği daha yüksek, tarihi geçmişine ve doğasına sahip çıkan bir Yıldırım oluşturmak istiyoruz” dedi. Yıldırım’ın Osmanlı’nın izlerini taşıyan nitelikli bir şehir olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kültürümüze, toplumsal değerlerimize yakışmayan gelişmelerden memnun değiliz. Bu nedenle de Yıldırım’da kentsel dönüşüm başlığı altında mekânsal, sosyal, ekonomik, çevresel ve stratejik dönüşümü gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“TARİHİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Yıldırım’ın Yeşil Cami, Yeşil Türbe, Yıldırım Külliyesi ve Emir Sultan gibi önemli tarihi yapıları bünyesinde bulundurduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümü hayata geçirirken tarihi dokumuzu mutlaka koruyacağız. Ecdat miraslarımızı geleceğe taşımak için bin yıllık bir planlama yapacağız. Öte yandan yeşil mahalleler tüm çocuklarımızın sahip olması gereken miraslardır. Bu anlamda temiz hava, su ve toprak yönetimini de planlayarak, Yıldırım’a 5 yılda 50 yıllık bir sıçrama yaşatacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteği ile bunu başarmamamız için hiçbir neden yok” şeklinde konuştu. Dönüşümü daimi kılmanın yolunun güçlü ekonomiden de geçtiği vurgusunu yapan Başkan Edebali, “Yıldırım’ın ekonomik potansiyelini daha yukarılara taşıyacak, yeni istihdam fırsatları oluşturacağız. Yıldırım’ı Türkiye’nin en güzel ilçesi yapmak için hazırız” ifadelerini kullandı.

BAKAN GÜLLÜCE’DEN PROJEYE TAM DESTEK

Başkan Edebali’nin sunumunun ardından bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yıldırım’ın kentsel dönüşüm projesini takdir ettiğini söyleyerek, “Kentsel dönüşüm her yerde yapılabilir; ancak Bursa’da bu biraz daha farklı olmalı. Tarihi özellikleri yüksek olan Bursa’da, bu tarihi kimlik mutlaka korunmalıdır. Bu anlamda Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi kentsel dönüşüm planlaması konusunda tebrik ediyorum. Dönüşümün sadece mekânsal olarak değil, başta tarihi özelliklerin korunması olmak üzere birçok kısımdan oluştuğunun farkında olarak, buna uygun bir proje geliştirmişler. Bizler de Bakanlık olarak her zaman yanlarında olacağız” dedi.

“YILDIRIM, DÖNÜŞÜMÜ HER AÇISIYLA PLANLAMIŞ”

Kentsel dönüşümün yalnızca teknik olarak ele alınmaması gerektiğini, Yıldırım Belediyesi’nin de dönüşümü kapsamlı olarak ele aldığını ifade eden Bakan Güllüce, “Kentsel dönüşüme sadece mühendis gözüyle bakılamaz. Yıldırım Belediyemiz dönüşümü her açısıyla düşünmüş ve planlamış. Bu da bizi çok mutlu etti. Dönüşüm, sağlam konutların yanı sıra sosyal ve kültürel özelliklerle toplumsal bir şekilde hayata geçirilirse başarıya ulaşmasının önünde hiçbir engel kalmaz” diye konuştu. Türkiye’de kentsel dönüşümün en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiği vurgusunu da yapan Bakan Güllüce, “Sokaklarımız, çarpık ve sağlıksız yapılaşmamız dünyanın parlayan yıldızı olan Türkiye’ye yakışmıyor. 2023 yılı hedeflerimize adım adım yürürken, bize yakışacak bir yapılaşma oluşturacağız. Türkiye de Bursa da Yıldırım da bunu başarabilecek potansiyele sahiptir” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Güllüce, Başkan Edebali ve protokol üyeleri ile birlikte Cumalıkızık’a geçerek incelemelerde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.