SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Şimşek'ten değerlendirmeler

Bursa Valiliği’nin düzenlediği 2. Uludağ Ekonomi Zirvesi programına katıldıktan sonra Ankara'ya dönerken İnegöl'de mola veren Maliye Bakanı

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valiliği’nin düzenlediği 2. Uludağ Ekonomi Zirvesi programına katıldıktan sonra Ankara'ya dönerken İnegöl'de mola veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, başlayan barış sürecinin ardından artık terörden nemalanma döneminin sona erdiğini belirtti. 


Orhan-1 İnegöl Köftecisine gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i, Kaymakam Aziz İnci, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Murat Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) Başkanı Ahmet Akıskalı ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.
Yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artık terörden nemalanma döneminin sona erdiğini belirterek, "Yani bir çözüm sürecindeyiz. Ülkemizin sorunlarını çözmekle mükellefiz. Devlet geçmişte de, bugünde sorun çözmek üzere üstüne ne düşmüşse yapmıştır. İnsanın tabi prensip sahibi olması lazım. Bu süreç açık ve şeffaf bir şekilde gidiyor. Ülkemizin menfaati bu çözüm sürecinin başarısındadır. Dünde, bugünde bu konulara geniş bir şekilde değindik. Yani ülkemiz çok farklı bir noktaya gelecek. Muazzam bir şekilde yani önümüzdeki 100 yılın şekillenmesinde belki bu çözüm sürecinin etkisi olacaktır. Dolayısıyla biz milletimize hesap vermekle mükellefiz. Bu konuda zaten hesap verebilir noktadayız, şeffafız. Milletimiz olup biteni görüyor, takdir ediyor. Milletimizin de çok büyük teveccühü ve desteği var. Dolayısıyla yani bu özellikle işin istismarına yönelik çabalarımızda milletimizin gözünden kaçmıyor. Terörün bitmemesini kim ister? Siyaseten veya başka türlü. Bundan nemalanmak isteyenler. Ama biz milletimizin huzuru için, kardeşliği için, bu ülkenin birliği, bütünlüğü için ne gerekiyorsa, biz onu yapacağız" dedi.
Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu da değerlendiren Şimşek, "Amacımız vergi mevzuatını basitleştirmek, vergi uyumunu kolaylaştırmak, uyum maliyetini düşürmek, verginin tabanını genişletmek, beyanname sistemini genişletmek. Tabi ki tekrar vergi reformu çerçevesinde biz reel sektörü gerekli destekleri sağlayacağız. İstihdama, yeni iş yeri açanlar ilave destekler düşünüyoruz. Yani bir takım imtiyazlar, istisnalar gözden geçirilecek. Ancak henüz tasarı meclise gitme noktasında değil. Daha önce takdir edersiniz ki, biz mutfakta bir şeyler hazırlarız. Takdir önce Bakanlar Kurulunun, Başbakanımız. Daha sonra da Meclisimizin, komisyonumuzun. Dolayısıyla henüz o aşamada" diye konuştu.
Uludağ'ın muhteşem bir yer olduğunu ifade eden Şimşek, "Ben ilk defa gittim. Bursa zaten çok güzel. Hakikaten burada turizm potansiyeli, burada tabi ki sanayi muazzam birikime sahip. İnegöl mobilya da, Bursa sanayi de. Ama özellikle kültür, turizm konusunda da hele özellikle bu son Uludağ Ekonomi Zirvesiyle hakikaten Bursa'nın bir marka olarak Türkiye'nin gündemine oturmasında çok büyük katkı da bulunacak" dedi.
İnegöl Köftesini çok beğendiğini belirten Bakan Şimşek, "Benim normal de etle, kıymayla aram yok. Ama İnegöl Köftesinin ayrı bir yer var. Çok lezzetli, çok güzel. Hakikaten insan ister istemez kaptırıyor. Ben de önüme gelen her şeyi yedim" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.