SON DAKİKA
Hava Durumu

Balat, Kokudan Kurtuluyor

Bursa´nın sağlıklı yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer sınırlarındak

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2013 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balat, Kokudan Kurtuluyor
Bursa´nın sağlıklı yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer sınırlarındaki Balat bölgesinin alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalara başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Balat ve çevresindeki pis suların taşması ve kötü koku olayı, inşallah çalışmalar tamamlandıktan sonra kalmamış olacak. Bölge, kalıcı bir ferahlığa kavuşmuş olacak" dedi. 

Balat´ta başlatılan çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı´dan bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´da çevre sorunlarının giderilmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Bu konuda büyük hassasiyet gösterdiklerini ve pis suların taşmasına ve kötü kokuların oluşmasına neden olan alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, Balat Erginevler bölgesinin çevre sorunlarından arındırılması için start vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Balat´ın kot düşüklüğünden dolayı atıkların tahliye edilemediği bir bölge haline geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Burası foseptiklerle dolu, yetersiz alt yapıdan oluşuyordu. Erginevler sitesinin yapılması ve yerleşmenin artması nedeniyle alt yapının bir noktada toplanması ve mevcut alt yapının yetersizliği söz konusuydu. Zira sık sık logar kapaklarında taşmalar oluyor, bölgede kötü kokular yayılıyordu. Yine aynı şekilde foseptiklerin de taşması, önemli ölçüde rahatsızlık veriyordu" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi´nin BUSKİ nezdinde başlattığı çalışmalarla bölgeye 800´lük boruların döşenme çalışmalarının başlatıldığını, tüm giderlerin toplanarak ek bağlantılarla birlikte bölgeden uzaklaştırılacağını belirten Başkan Altepe, "Bu atıklar uzun bir hatla daha sonra Badırga Arıtma Tesisleri´ne giden arıtma kolektörlerine bağlanmış olacak. Artık alt yapı tamamen yeterli hale gelmiş ve çevre rahatlamış olacak. Taşmalar ve koku olayı, kökünden kazınmış olacak. Şimdiden Balat’ımız ve Nilüfer'imiz için hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
Balat sakinlerinden olan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin inceleme gezisine katılan Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdoğan Bilenser, Bursa´daki çevre sorunlarının giderilmesi konusunda Başkan Altepe´yi takdirle izlediklerini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde bölgede yaşanan sıkıntıları anlatmak için eski valilerden Ali Fuat Güven´le birlikte Başkan Altepe´yi ziyarete gittiklerini hatırlatan Bilenser, "Ziyaretimizde çevreyle ilgili projeleri hakkında bizlere bilgiler vermişti. Şimdi o projelerin kendi bölgemizde de uygulamasını gördük. Çok mutlu olduk. Bu hızla giderse Bursa, Avrupa´daki iyi yönetilen metropoller gibi çevre sorunlarını çözmüş bir kent haline gelecek. Sayın başkana ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Balat´ta yaşayan ve Başkan Altepe´nin inceleme gezisine katılan Bursa eski valilerinden Ali Fuat Güven de çevre hassasiyeti nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Balat´ta oturanların çok ciddi bir koku probleminin olduğunu, kanalizasyon sularının yüzeye çıktığını ve insanların bundan çok rahatsızlık duyduklarını dile getiren Güven, "Büyükşehir Belediyemiz duyarlılık gösterdi ve burada çok güzel, hayırlı bir hizmetin başlamasına sebep oldu. Sayın başkanımıza ve ekibine, bu hassasiyetlerinden dolayı minnettarız" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.