SON DAKİKA
Hava Durumu

Balgöç'ten Yalçın'a ziyaret

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Yüksel Özkan ve yöre dernek başkanları, AK Parti Bursa İl Başkan

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Yüksel Özkan ve yöre dernek başkanları, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ı ziyaret etti. 


Bal-Göç Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, basında çıkan Bal-Göç ve AK Parti arasında sıkıntı olduğu yönündeki haberlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Özkan, son gelişmelerin Bal-Göç’ün hissiyatını yansıtmadığını, derneğin AK Parti ya da bir başka partiyle problemi olmadığını, bütün gayretlerinin Bulgaristan’daki seçimlerin başarıyla tamamlanmasına katkı vermek olduğunu söyledi.
Bal-Göç’ hep farklı bir yerde gördüklerini dile getiren AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, “Mesaimizin önemli bir bölümünü Balkan göçmenlerinin sorunları için harcayan bir partiyiz. Birlikte de çok işler yapıyoruz. Şu anda bir seçim süreci yaşıyoruz. Bu bağımsız bir ülkenin seçimi. Herkesin bunun farkında olması lazım. Her seçimin bir hukuku var” şeklinde konuştu.
Bulgaristan’da yaşayan Türklerin geçmişte çok acı olaylar yaşadığını hatırlatan Yalçın, “Türkiye o zaman içe kapalı bir ülkeydi, kendi derdiyle uğraşıyordu. Oradaki soydaşların derdine yetişemiyordu. Şimdi farklı bir Türkiye var. Toparlanan, kendi vatandaşıyla helalleşen, ekonomisini düzgün yöneten ve bu potansiyeliyle de bölgesindeki tüm ülkelere ilham veren bir ülke var. Türkiye’nin başarısı Balkanlar’daki devletler için model olabilir. Bu başarının etkisi bölgemizde hissediliyor. Bu olumlu havadan bütün bölge halklarının yararlanması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Sedat Yalçın, ayrıca AK Parti’nin özellikle Bulgaristan göçmenleri ile ilgili bugüne kadar yaptığı çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.