SON DAKİKA
Hava Durumu

Balıkçılar 'vira bismillah' dedi

BALIKÇI TEZGAHLARI BALIK DOLDU (HAKKI OVATMAN/Bursa-ÝHA)

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
 Denizlerde 1 Eylül'de "vira bismillah" diyen balıkçıların avladıkları balıklarla tezgahlar dolarken, en çok tüketilen hamsi, sardalya ve istavritin kilogramı 10 liradan alıcı buluyor.







Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'deki pazarlarda tezgaha gelen deniz balıkları vatandaşlardan büyük ilgi görürken, balık arttıkça fiyatlar düşüyor.Denizlerde 1 Eylül'de "vira bismillah" diyen balıkçıların bol miktarda avladıkları balıklar sayesinde tezgahlar şenlenmeye başladı. Fiyatı da uygun bulan vatandaşlar balıklara yoğun ilgi gösterdi.Bursa'daki balıkçılardan Ali Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Pazarı'ndaki tezgahında satışların şu an için çok iyi olduğunu söyledi.Özellikle hamsi ve sardalyanın fiyatının uygun olduğunu ifade eden Kocaman, ''Hamsi, sardalya, istavrit 10 lira. Vatandaş memnun, biz de çok memnunuz. Çok şükür şu anda işlerimiz gayet iyi. Vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.'' diye konuştu.Vatandaşlar ise fiyatları uygun olan balığa adeta akın etti. Hamsi, istavrit, mezgit ve sardalyenin 10 lira, az bulunması nedeniyle palamudun 25 lira olduğu pazarda, balığa talep dolayısıyla tezgahların önünde sıra oluştu.
 MANGALCILARIN TERCİHİ SARDALYA
Çanakkale Balıkhali'nde av yasağının kalkmasının ardından ilk hafta sonunda yaşanan balık bolluğu tezgahlara yansıdı.Haldeki tezgahlarda özellikle palamut, hamsi, çipura ve istavrit yoğun talep görüyor. Kilogramı 10 liraya düşen sardalya ise yağlı olduğu için mangalcıların en çok tercih ettiği balıklar arasında bulunuyor.Balıkçı İsmail Özgül, bu yıl sezondan umutlu olduklarını söyledi.Bölgede 1 Eylül'de yaşanan fırtına nedeniyle ilk birkaç gün balıkçılığın yavaş gittiğini belirten Özgül, "Sonrasındaki günlerde yoğun bir av oldu. Bu gösteriyor ki sezon bol ve bereketli geçecek. Palamuttan umutluyduk, o da şu anda bol. Demek ki bu yıl vatandaşımız bol palamut tüketecek." dedi.Levent Şenoklar ise bayram tatiliyle birlikte güzel bir pazar bulacakları umudunda olduklarını belirtti.Sezonun güzel başladığını ve yavaş yavaş hareketlendiğini anlatan Şenoklar, şöyle konuştu:"Geçtiğimiz yıl piyasa biraz daha yavaştı. Bu yıl aynı dönemde daha bol balık olduğunu görüyoruz. İnşallah böyle devam eder. Bu sezonun güzel gitmesi ekonomik olarak bize yansıdığı kadar sağlıklı balığı tüketmeleri açısından vatandaşlara da iyi gelecek. Güzel, bereketli, kazasız, belasız günler diliyoruz."Çanakkale Balık halinde palamut tane 15-20, istavrit 10, çipura 20, sardalya 10, mezgit 15, tekir ise kilogramı 10-15 liradan alıcısına ulaşıyor.
HAMSİNİN KASASI UCUZLADI
Av sezonunun açılmasıyla Marmara'da hamsi bolluğu yaşanması, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 100 liradan işlem gören hamsinin kasasını 50 liraya düşürdü.Bandırmalı balık kabzımallarından Ali Çakıroğlu, Marmara ve Bandırma kıyılarından bol miktarda hamsi geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:"Hamsinin bol miktarda hale gelmesi fiyatlara yansıyor. Vatandaşları mevsim balığı hamsi ve istavrit almaya davet ediyoruz. Palamut az geldiği için tanesi 20-25 liradan satılıyor. Bu ayın 15-17'sinden sonra palamut bolluğu bekliyoruz. Palamut az çıkıyor bu da fiyata yansıyor. Hamsi arttı, kilosu 5 liraya kadar düşebilir."Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Su Ürünleri Bandırma Balık Hali'ne bu sabah bin 200 kasa hamsi, 200 kasa sardalya, 200 kasa kolyoz, 50 kasa tekir, 90 kasa bakolara, 50 kasa karides geldi.Hamsinin kasası 50, sardalyanın 40-70, kolyoz 80, tekir 100, karidesin kasası ise 40-60 liradan işlem gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.