SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkan aydınları Bursa'da buluşuyor

"Balkanlar ile Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi" kapsamında başlatılan "5. Balkan Okumaları Müzakeresi", 7 Eylül Pazar günü Bursa’da yap

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balkan aydınları Bursa'da buluşuyor
"Balkanlar ile Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi" kapsamında başlatılan "5. Balkan Okumaları Müzakeresi", 7 Eylül Pazar günü Bursa’da yapılacak.
2013 yılının Nisan ayında başlayan ve Balkanlar ile ilgili saha tarama ve envanter belirleme çalışması olan Balkan İşbirliği Projesi hız kesmeden devam ediyor. Projenin teorik temellerini güçlendirmek için başlatılan ve otuza yakın kitabı içeren "Balkan Okumaları", gönüllülerinin iştirakiyle gerçekleştiriliyor. Her ay en az iki eserin müzakere edildiği çalışmaya katılanlar ayrıca Osmanlıca, Boşnakça ve Arnavutça başta olmak üzere bölge dillerinde kurslar görüyor. Proje Yürütme Kurulu Başkanı Cihangir İşbilir, "Entelektüel hamlemizin üç somut ayağı var. Birincisi bölge ile ilgili yazılan eserleri tarayıp okuyup müzakere ediyoruz; ikincisi, proje gönüllülerimiz bölge dillerini ve Osmanlıcayı öğreniyor; üçüncüsü ise Balkan entelektüellerini Bursa’da bir araya getiriyoruz" diye konuştu.
Projenin ilk bölümünün önümüzdeki iki ay içinde yapılacak Yunanistan ve Macaristan temaslarıyla tamamlanacağını ifade eden İşbilir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin himayesinde büyük bir organizasyon olan "Balkan Entelektüeller Forumu" için kolları sıvadıklarını ifade etti. İşbilir, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Balkanlar'a ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Balkanlar'daki kardeşlerimizin de hem cumhurbaşkanımıza, hem başbakanımıza, hem de Altepe'ye büyük bir sevgi ve teveccühü var" dedi.
Proje Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sait Adiloğlu, "Bu sevgi ve teveccühe layık olmalıyız diye düşünüyorum. Bunun için sorumluluklarımızın farkına varmalıyız. Projemizi bu niyetle başlattık ve aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.