SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkan çizgileri modayla buluşacak

-Deniz AKIN Moda dünyasından ünlü isimlerin buluşacağı Bursa FashionWeek etkinliğinde tasarımcı Müesser Kurt, Kosova Prizrenliler

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balkan çizgileri modayla buluşacak
-Deniz AKIN

Moda dünyasından ünlü isimlerin buluşacağı Bursa FashionWeek etkinliğinde tasarımcı Müesser Kurt, Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin desteği ile Balkan yöresine ait motifleri podyuma taşıyacak.

Bursa, 9-11 Nisan tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı FashionWeek’temoda dünyasının nabzını tutacak. Türkiye’nin ünlü moda tasarımcılarının defileleriyle gerçekleşecek Bursa FashionWeek’te Balkan rüzgarı esecek. Ünlü moda tasarımcısı Müesser Kurt, Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin desteği ile Balkan yöresine ait tasarımlarını Bursa FashionWeek’te moda dünyası ile buluşturacak. Kurt, tasarladığı değerli Balkan kıyafetlerini modaseverlerin beğenisine sunacak. Kurt, Bursa FashionWeek’tesırma ve kasnak işlemelerini geleneksel Türk kıyafetlerine uyarlayarak hazırladığı özel tasarımlarını sergileyecek.

Bursa FashionWeek’e katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Modacı Müesser Kurt, “Balkan kültürünü yaşatmak ve bu kültürün öğelerini dünyaya duyurmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum. Daha önce Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği “Bir Kofer Bir Sandık” etkinliğinde, Balkan kültürüne ait hem eski yöresel kıyafetlerin orjinallerini, hem de günümüz yorumunu kattığım tasarımlarımı Balkan Göçmenleri ile buluşturdum.  Şimdi ise aynı amaç ve doğrultuda, uzun zamandır üzerinde çalıştığım Balkan motifli tasarımlarımı Bursa FashionWeek’te moda dünyasının beğenisine sunacağım. Bu kıyafetler benim için çok değerli, her birinin bir sanat eseri olduğunu söylemek mümkün. Sırma ve kasnak işlemeleri gibi yoğun zaman ve emek harcanan işlemelerle kreasyon tamamlandı. Balkan kültürünün olduğu her yerde ve Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı Bursa’da düzenlenecek bu özel ve anlamlı etkinlikte yer alacağım için çok mutluyum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.