SON DAKİKA
Hava Durumu

BALKANDER gençlerle köprü kuruyor

Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BALKANDER) tarafından geleneksel hale getirilen  "Biz kardeşiz, kardeşlik sınır tanımaz" yaz e

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2018 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2018 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BALKANDER gençlerle köprü kuruyor
Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BALKANDER) tarafından geleneksel hale getirilen  "Biz kardeşiz, kardeşlik sınır tanımaz" yaz eğitim-kültür programının 7.si gerçekleştiriliyor.
Bu yıl Bulgaristan'ın değişik bölgelerinden Bulgaristan Başmüftülüğü himayesinde 12 ile 16 yaş grubunda 45 kız ve  50 erkek olmak üzere 95 öğrenci BALKANDER tarafından düzenlenen  "Biz kardeşiz, kardeşlik sınır tanımaz" programına katılıyor.  Yaz eğitim kültür programı kapsamında 3 hafta boyunca öğrencilere  dini, tarihi ve gönül eğitimi veriliyor. Yine manevi şahsiyetlerin ziyareti, tarihi yerlerin ve coğrafi yerlerin gezilmesi, değişik sportif aktivitelerle zenginleştirilen program, her yıl daha fazla ilgi çekiyor.


GÖNÜL ERLERİ OLACAKLAR
Türkiye’ye gelen ve programa katılan gençler Balkanlarda geleceğin gönül erleri olarak Türkiye-Bulgaristan ve Balkanlar arasında köprü olmaları hedefleniyor.  Programla ilgili BALKANDER’den yapılan açıklamada, amaçlarının inançlı-ahlakı bireylerin yetiştirmenin yanında, dünyada kaybolan kardeşliği tekrar yaşatmak, ülkelerarası iletişime ve dünya barışına katkı sunmak olduğu vurgulandı.


BAŞKANLIĞI ÖZTÜRK DEVRALDI
Program Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından da destekleniyor. 24.Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün başkanlığını devraldığı BALKANDER, Balkanlarda  ve özellikle Bulgaristan'da yaptığı birçok milli ve manevi değerlerimizi önceleyen faaliyetlerle Balkan camiasında önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Dernek Başkanı Öztürk, daha da büyüyerek federasyon ve konfederasyon haline gelerek güçlü bir yapı ile Balkanlarda insan yetiştirme ve kültür alanında öncü ve güvenilir bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi.



Deniz AKIN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.