SON DAKİKA
Hava Durumu

BALKANSİAD Ailesi İftarda Buluştu

Bursa’nın önde gelen iş adamları kuruluşlarından biri olan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), geleneksel iftar

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 BALKANSİAD Ailesi İftarda Buluştu
Bursa’nın önde gelen iş adamları kuruluşlarından biri olan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), geleneksel iftar yemeğinde iş, siyaset ve devlet protokolünü buluşturdu. 


Almira Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, bünyelerine 32 önemli ismi daha katarak 267 üyeye ulaştıklarını söyledi. Şahin,“Kısa zamanda Bursa’nın en önemli sivil toplum örgütleri arasındaki yerini alan ve yaptığı çalışmalarla adını duyuran BALKANSİAD olarak bizler inanıyoruz ki, bir kentin geleceği, o şehirde yaşayan girişimcilerin ve yöneticilerin ufkuyla paraleldir. Bu ufuk da ancak günümüz dünyasında artık bir zorunluluk olan değişim ve yeniliğe uyum sağlayarak genişleyebilir” dedi.
“Bursa’yı Türkiye’nin ilk üçünde, dünyanın ise ilk yüz şehri arasında konumlandırmak istiyorsak, değişimlere hazır olmak ve sürekli yenilenen koşullara ayak uydurmak zorundayız” diyerek sözlerine devam eden Naci Şahin,“Bizler, Bursa ve ülke ekonomimizin gelişmesi için bir araya gelen işadamlarıyız. Doğal tarihi zenginlikleri ile eşsiz bir kent olan Bursamıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek amacıyla her gün aynı heyecanla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Ekonominin temel direğinin üretim olduğu vurgusu yapan Naci Şahin, “Üretimin gerçekleştirilebilmesi için kentimizin ve ülkemizin ihtiyacı olan işadamlarını BALKANSİAD çatısı altında bir araya getirirken hedefler belirledik” diye konuştu.
2 yılını geride bırakmaya hazırlanan BALKANSİAD’ın hayata geçirdiği projeleri de davetlilerle paylaşan Şahin, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı'nın kurulmasının son aşamalarına gelindiğinin müjdesini de verdi.

VALİ HARPUT: “TURİZM PASTASINDAN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ”
‘Bursa ve Turizm’ başlıklı konuşmasında, Bursa’nın yeşiliyle, dağıyla, deniziyle, tarihiyle birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını söyleyen Vali Şahabettin Harput, “Şu anda Fransa bir yıl içinde 80 milyon turist ağırlıyor. ABD ise turizmden yılda 100 milyar dolar elde ediyor. Bizde son yıllarda turizm potansiyelimizi arttırdık; ama çıtayı daha da yukarılara taşımalıyız” dedi. Güçlünün haklı sayıldığını bir dünyanın varlığına vurgu yapan Vali Harput, “Eğer 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, bunun yolu hizmet sektörünün etkinliğini daha yukarılara taşımaktan geçiyor” diye konuştu.

“BURSA TURİZMİNDE TERMAL, DAĞ VE TARİHİ ÖNE ÇIKARDIK”
Bursa’nın kalkınması için turizmin önemine vurgu yapan Vali Harput, “Bursa, artık yeni sanayi bölgeleri oluşumu kabul edecek bir kent değil. Bu sebeple mevcut olan sanayi alanlarında katma değeri arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Asıl amacımız Bursa’nın bir turizm şehri olması” şeklinde konuştu. Turizm sektörünün 74 farklı iş koluna hayat verdiğinin de altını çizen Harput, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz Bursa’nın 2023 yılında 5 milyon turist sayısına ulaşmasını istiyoruz. Bunun için de çok önemli çalışmalar yaptık. 2013 yılı için Arap Ülkeleri Turizm Destinasyon Merkezi ilan edildik. Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olduk. Şimdiki amacımız ise İstanbul ve Bursa Destinasyonu. İstanbul turist sayısını 9 milyona çıkarttı. Biz de iki şehrin arasında bir turizm köprüsü kurarak bu potansiyele ortak olmak istiyoruz. İstiyoruz ki insanlar İstanbul’da gezsin; ama Bursa’yı da görsün, şehrimizde de kalsın.”

BURKAY: “BALKANSİAD ÇOK KISA ZAMANDA ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDI”
Aynı zamanda BALKANSİAD üyesi olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ise, BALKANSİAD’ın kuruluşunun üzerinden sadece iki yıl geçmesine rağmen, enerjisi ve çalışmalarıyla Bursa iş dünyasının önemli STK’larından biri haline gelmeyi başardığını söyledi. Yapılan ticari gezilerin, somut işbirliklerine dönüşmesini BALKANSİAD’ın başarısı olarak niteleyen Burkay, “Bunların dışında üniversiteler ile yapılan protokoller ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı da BALKANSİAD’ı hedeflere götürecek önemli çalışmalardandır. Bursa, Türkiye ve Balkanlara hizmet etmeyi kendine misyon edinen BALKANSİAD’ı tebrik ediyorum” dedi.
2023 hedeflerinde Balkanlar’ın kilit rol oynayacağını da sözlerine ekleyen Burkay, 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 50 milyar dolarlık kısmının Balkanlara olması gerektiğini ifade etti. Burkay, Türkiye ve Bursa için önemli yatırım fırsatları taşıyan Balkanlar’ın ekonomik kalkınmasında söz sahibi olmak için ticari stratejilerini doğru belirlemek gerektiğini de sözlerine ekledi.
Gece sonunda BALKANSİAD ailesine katılan işadamlarına Bursa Valisi Şahabettin Harput ve BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin tarafından plaket takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.