SON DAKİKA
Hava Durumu

Bangladeş Başkonsolosu'ndan Aktaş'a ziyaret

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, ülkesinin yatırımcılar i

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bangladeş Başkonsolosu'ndan Aktaş'a ziyaret
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, ülkesinin yatırımcılar için önemli potansiyeli olduğunu söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam ile makamında bir araya geldi. Başkan Aktaş, Başkonsolos İslam’a Bursa’yı tanıttığı görüşmede, “Bangladeş, mesafe olarak bize çok uzak olsa da gönlümüzün beraber attığı, sevdiğimiz bir ülke” dedi.

Başkan Aktaş, özellikle Suudi Arabistan’a hac ve umreye gidildiğinde, Bangladeş’ten gelenlere sıklıkla rastlandığını söyleyerek, “Başkonsolos İslam, 8 aydır Türkiye’de görevde. “Neler yapılabilir, ülkesinin avantajları, dezavantajları nelerdir, bizde neler var” gibi konularla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Bundan sonraki süreçte, şehirlerimize, ülkemize değer katacak bir proje olduğunda çalışabiliriz diye kendisine ifade ettim” şeklinde konuştu.

Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam da Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyerek, “Bangladeş ve Türkiye, kültürel olarak çok benzer ülkeler. Birbirimizle ilişkileri geliştirip hem ekonomi hem kültür alanında faaliyet yapma imkanımız var. Bangladeş, yatırım olabilecek bir ülke. Yabancı yatırımcılar ve özellikle Türkiye’den gidecek yatırımcılar için önemli potansiyeli ifade ediyor” dedi.
Başkan Aktaş, ziyaretin sonunda Başkonsolos İslam’a Bursa’ya ipek tablo hediye etti. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.