SON DAKİKA
Hava Durumu

Baro'da FETÖ depremi!

Bursa’daki FETÖ soruşturması Bursa Barosu’na uzandı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 11 avukat gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2017 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Baro'da FETÖ depremi!

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bursa Barosu’na kayıtlı 19 avukat hakkında "örgüte üye olmak" ve "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

11 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 11 avukatı gözaltına aldı. Terör örgütüne üye olmak ve 6 bin 415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi dair kanuna muhalefet etmek suçlarından şüphelilerin evlerinde ve avukatlık bürolarında arama yapıldı.

BYLOCK VE BANKASYA

Zanlıların terör örgütünün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı oldukları, bazılarının örgüt elebaşının talimatlarına uyarak Bank Asya'ya para yatırdıkları ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle görüştükleri öne sürüldü.

7 ŞÜPHELİ ARANIYOR!

Adreslerinde bulunamayan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Gözaltına alınan avukatların bir ortak özelliği de FETÖ’den Ahenk Hukuk Derneği ile bağlantılı olmaları.  Gözaltına alınan ya da tutuklanan avukatlar arasında Beytullah Çakır, Havva Benian ilhan, Erol Çilden, Rıdvan Yavaşcan, Ali Hasdemir, Çağatay Aygün, Recep Koygun isimleri yer alıyor.

FETÖ’CÜ VALİNİN AVUKATI

Gözaltına alınan Bursa Barosu avukatları arasında ilginç isimler yer alıyor. Onlardan birisi FETÖ soruşturması kapsamında alınan ilk isimler arasında şu an cezaevinde olan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput’un avukatı Rıdvan Yavaşcan'da var. Gözaltına alınan FETÖ’cü Avukat Rıdvan Yavaşcan'ın hali hazır da Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Jeotermal A.Ş’nin avukatı olduğunu da öğrenildi.

İL BAŞKANI “BİZDE YOK” DEMİŞTİ AMA...

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, daha önce yaptığı açıklamada “Bizde FETÖ’cü yok” demişti.  Yine FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan avukatların bir çoğunun AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan’ın Baro seçimlerindeki ekibi içinde olduğu, İl Başkanı Cemalettin Torun’un da yakınında olan isimler olduğu biliniyor.

NİHAYET DOKUNULMAYA BAŞLANDI

FETÖ operasyonlarında iş dünyasından bürokrasiye, hakim savcılara dokunulurken, özellikle avukatlara dokunulmaması kamuoyunda tartışılıyordu. Yapılan operasyonla avukatların imtiyazlı bir meslek grubu olmadığı da kamuoyu tarafından görülmüş oldu.

KAMUOYUNDA BEKLENTİ SÜRÜYOR

Türkiye’de ulusal basında da sık sık yer alan “FETÖ’nün başkenti Bursa” algısına rağmen Bursa’da mücadelenin kısır kalması kamuoyunda rahatsızlığa yol açıyordu. Son aylarda Bursa’da yapılan ciddi operasyonlar, bir nebze olsun bu algıyı kırarken, kamuoyunda beklenti devam ediyor. Özellikle iş dünyasında ve siyasetin içindeki FETÖ örgütlenmesine yönelik müdahaleyi. Müteahhidinden, kuyumcusuna kadar kamuoyunca malum ancak bugüne kadar dokunulmayan isimlere müdahale edilmesini bekliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.