SON DAKİKA
Hava Durumu

Barodan kaos çığırtkanlığı

 Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, 696 sayılı KHK’da yer alan maddeleri yine çarpıtma yoluna giderek, yeni düzenlemenin ülkeyi büy

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Barodan kaos çığırtkanlığı
 Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, 696 sayılı KHK’da yer alan maddeleri yine çarpıtma yoluna giderek, yeni düzenlemenin ülkeyi büyük kaos, iç karışıklık, saldırı, etnik, dinsel veya mezhepsel her türlü çatışmaya yol açacak nitelikte olduğunu savundu. Hükümet karşıtlığı ile tanınan Altun, barışçıl eylemlerde bir anlık yanlış yönlendirme ile olası katliamlar yaşanacağını iddia etti.

 

Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun,  696 nolu KHK’yı sert bir dille eleştirirken, ülkenin büyük bir kaosa sürüklenmek istendiğini iddia etti. Kışkırtıcı açıklamalarını art arda yapan Altun, “Barışçıl eylemlerde bir anlık yanlış yönlendirme ile yapılacak katliamların tüm sorumluluğu bundan böyle bu düzenlemeyi yapanların üzerindedir. Ülkemizde ne yazık ki demokratik işleyiş terk edilmiş, hukuk ve demokrasi ciddi hasar görmüş ve milletin iradesinin temsil edildiği TBMM işlevsiz hale getirilmiş, TBMM binasının kapısına adeta OHAL nedeniyle kapalıyız tabelası asılmıştır” dedi. OHAL sonrasında çıkarılan KHK’ların, darbe girişimi ve FETÖ terör örgütüne ilişkin tüm gerçekleri ortaya çıkarmak yerine, muhalifleri sindirmek, hak ve özgürlükleri kısıtlamak için kullanılır hale geldiğini iddia eden Altun, şunları söyledi:

“Bugüne değin çıkarılan 30 adet KHK’da yer alan temel hak ve hürriyetleri ilgilendiren düzenlemelerin, Anayasa’da ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde temel hak ve hürriyetlere ilişkin yazılı olan güvenceleri askıya aldığı ortadadır. KHK’lerin kalıcı hale gelmesi yanında, OHAL süreci ile ilgisi olmayan ve yasal düzenlemeye ihtiyaç duyan birçok konunun torba KHK’ler ile düzenlenmesi ve yine hukuka aykırı yapılan birçok düzenleme nedeniyle kişi ve kurumlarda ağır, telafisi güç zararlara ve hak ihlallerine yol açmıştır. Son çıkarılan 696 sayılı KHK Anayasaya, Hukuk devleti ve Anayasal devlet ilkelerine açıkça aykırıdır. Bu KHK ile ülkemizde Anayasal güvence, hukuk ve iş güvenliği ortadan kaldırılmış, yasama dokunulmazlığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı büyük yara almış, masumiyet ilkesi, adil yargılanma hakkı, lekelenmeme hakkı ve savunma hakkı ihlal edilmiş ve savunma mesleğinin icrasını adeta imkânsız hale getirecek ölçüde kısıtlayan düzenlemeler yapılmıştır.”

KAOS VE İÇ KARIŞIKLIK ÇIĞIRTKANLIĞI

Bursa Barosu Başkanı Av. Altun, “Bu düzenleme ülkede büyük kaos, iç karışıklık, saldırı, etnik, dinsel veya mezhepsel her türlü çatışmaya yol açacak niteliktedir. Bu düzenleme bu tür fiillerden mağdur olduğunu iddia edenlerin yargıya başvurusunun önüne set çekerek adil yargılanma hakkını ihlal edeceği gibi işkence ve benzeri muameleye tabi olmama hakkı ve elbette en temel hak olan yaşama hakkı gibi anayasal temel hakları korumasız bırakmıştır.

21.07.2017 tarihinde bizzat İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan bir kitapçıkta terör örgütleri ile iltisaklı olduğu vurgulanan Semih Özakça 5 Aralık 2017 tarihinde üzerine atılı terör örgütüne üye olma suçundan beraat etmiş, yargının yetki ve görev alanına yönelen müdahalelerin ne denli tehlikeli sonuçlarının olabileceği görülmüştür. Şimdi Bakanlığın giriştiği bu haksız müdahalenin herhangi bir sivil tarafından yapılması durumuna da ve üstelik bu müdahalenin yaşam hakkına yönelmesi dahi mümkünken cezasızlık hali getirilmiştir. Barışçıl eylemlerde bir anlık yanlış yönlendirme ile yapılacak olası katliamların tüm sorumluluğu bundan böyle bu düzenlemeyi yapanların üzerindedir.”

Altun, Cumhurbaşkanı’nı ve Bakanlar Kurulu’nu 696 Sayılı KHK’yı geri çekmeye ve OHAL’i kaldırmaya davet etti.

(Fetih Bağcı)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.