SON DAKİKA
Hava Durumu

Barolar, Çocuk Hakları Komisyonu kurulmasını istiyor

BURSA BAROSU AVUKATLARI ADLİYE ÖNÜNDE ÇOCUK İSTİSMAR OLAYLARI İLE ALAKALI BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ. (AHMET FARUK ÇABUK - ONUR AKTAŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Barolar, Çocuk Hakları Komisyonu kurulmasını istiyor
Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Bilge Aracıoğlu, barolar olarak uzun zamandan beri TBMM’de Çocuk Hakları Komisyonu kurulmasını talep ettiklerini söyledi. 

 

 
Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz ve avukatlar adliye önünde çocuk istismarıyla alakalı basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Arıcıoğlu, “Tüm barolar olarak uzun zamandan beri TBMM’de Çocuk Hakları Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Barolar olarak tüm bilgi ve birikimi ile çözüm tekliflerini toplumun hizmetine vermeye hazırız. Ancak bu devletin imkanlarını harekete geçirmesiyle mümkündür. Sonuç olarak çocuklarımızın başına gelen tek şey cinsel istismar ve tecavüz değildir. Aile içi şiddete maruz kalan, suça sürüklenen, çatışmalı bölgelerde travma yaşayan ve uyuşturucuya bulaştırılmış çocukları unutmayalım. Bu tür sonuçlarda gizlilik kararı alınması çocuğun korunmasını amaçlıyor olsa da, çocuğa yönelik suçların açığa çıkarılmasında hukuki girişimleri de engellemektedir. Bu durumun düzelmesi ve hukuki sürecin savunmalara açık tutulması öncelikli talebimizdir” diye konuştu.
Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz ise, TBBM’de çocuk haklarının komisyonunu kurulmasını konusunda ısrarlı taleplerinin olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.