SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş, tarihi zirveyi değerlendirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Büyükşehir’in belediye başkanlarıyla bugün Ankara’da g

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2019 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Büyükşehir’in belediye başkanlarıyla bugün Ankara’da gerçekleştirdiği toplantıyı değerlendirdi. Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetim tecrübesiyle belediye başkanlarının tüm sorularına cevap verdiğini, bürokraside engel teşkil eden konular da dahil tüm sıkıntıların giderilmesi noktasında önemli bir vizyon ortaya koyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir belediye başkanlarının tamamını Külliye’de ağırladı. Başkan Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşen toplantıya, AK Parti, CHP ve MHP’li belediye başkanlarının yanı sıra kayyum olarak atanan isimler de katıldı.

“Şehirlerimize ciddi katkıları olacaktır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetim tecrübe farkının toplantıda bir kez daha net bir şekilde görüldüğünü ifade etti. Başkan Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde benzer toplantıya şahit olmadığını, her siyasi partiden belediye başkanlarının davet edildiği ve tüm konuların en ince ayrıntısına kadar konuşulduğu buluşmada özellikle birlik ve beraberliğe, toplumsal huzura dikkat çekildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk yarım saatte net mesajlar verdiğini, özellikle terör konusuna vurgu yaptığını belirten Başkan Aktaş, “Tüm bakanlarımız kendilerini ilgilendiren soruları ayrıntılarıyla cevapladılar. Bazı konular tekrar değerlendirilmek üzere ileri bir tarihe alındı. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın mimarı olduğu buluşmanın bundan sonra ‘siyasi parti fark etmeksizin’ şehirlerimize ciddi katkıları olacaktır. Ortaya çıkan birlikteliğin yurt dışına yansıyan boyutu olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza buluşma nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve şehirlerimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.



“Mesaj net bir şekilde alındı”

Başkan Aktaş, öne çıkan iki konunun terör meselesi ve yerel yönetimlerde yaşanan personel tasarrufları olduğunu vurguladı. Toplantıya katılan belediye başkanlarının verilmek istenen mesajları net bir şekilde aldığını söyleyen Başkan Aktaş, “Bu ülkenin yıllarca terör nedeniyle kayıpları oldu. Ciddi şekilde huzur ve istikrara ihtiyacımız var. Bunu temin etme noktasında her siyasi aktörün, belediye başkanlarının üzerine düşen görevler var. Yine sayın cumhurbaşkanımız, sendika ve benzeri kurumlarla konuyu saptırarak insanların ekmeğiyle oynamanın sağlıklı bir yol olmadığını vurguladı” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.