SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş Yıldız'ı yalnız bırakmadı

Büşra ZORCİ Bursa’da yaşayan DMD Kas Hastası Yıldız Yılmaz’ın başarıl

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Aktaş Yıldız'ı yalnız bırakmadı
Büşra ZORCİ
Bursa’da yaşayan DMD Kas Hastası Yıldız Yılmaz’ın başarılarla dolu hayat hikâyesini Bursa Şehir Gazetesi’nin gündeme taşımasının ardından duruma kayıtsız kalamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yılmaz’ı evinde ziyaret etti.
Binde bir ve yalnızca erkeklerde görülen DMD Kas Hastalığına yakalanan ve aynı zamanda solunum cihazıyla yaşamını sürdürmesine karşın hayat enerjisini kaybetmeyerek resim yapmak üzerine yoğunlaşan, şimdiye kadar 5 kişisel sergisini açan 21 yaşındaki Yıldız Yılmaz’ın hayat hikayesine, başarılarına ve yaşadığı zorluklara gazetemizde yer vermiştik. Haberimizin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, Yıldız Yılmaz’ı evinde ziyaret etti. Yaptığı resimleri ve imza attığı kitapları inceleyen Başkan Aktaş, başarılarından dolayı Yılmaz’ı tebrik etti. Önceki haberimizde dikkati çektiğimiz ‘kaldırımların tekerlekli sandalyelere uygun yapılması’ konusuna değinen Aktaş, engelli bireylere, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine değer verdiklerini belirterek gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Ziyaretin ardından resmi hesabından tweet atan Başkan Aktaş, “21 yaşındaki DMD Kas Hastası Yıldız Yılmaz kızımız… Umutlarını canlı tutmak için tuvali ve kalemiyle zaman geçiriyor. Bugüne kadar 5 sergi açtı. Biz de ziyaret ederek yanında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık, kızımızın heyecanına ortak olduk. 15 yıldır olduğu gibi Bursamıza sadece hizmet etmeye değil, insanımızın dertlerine ve sevinçlerine ortak olamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


“BİR YILDIZ’IN HİKAYESİ”
21 Yaşındaki Yıldız Yılmaz, hastalığına ve çektiği zorluklara göğüs gererek birçok engelli bireye umut ışığı oluyor. Yaptığı resimlerle yürüdüğünü, koştuğunu hissettiğini belirten Yılmaz, hastalığının eğitimine de sanatına da engel olmasına izin vermediğini söyledi. Yoğun bakımda başladığı resme gün geçtikçe daha sıkı sarılarak başarıdan başarıya koşan Yılmaz, 5 kişisel sergi açarak hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un takdirini kazandı. Azmi ve yaşam enerjisiyle hayata sıkı sıkıya tutunan Yılmaz, kendini resmettiği tablosunu anlatırken; “Bu resimde bir mağaranın içinde kendimi çizdim, elimde de bir kafes var. Bu kafes ve mağara benim hayatımı yaşadığım ortam. Yerdeki çakıl taşları geçmişte atlattığım rahatsızlıklarımız, hastalıklarımı simgeliyor. Ayağıma dolanan sarmaşık ise şuan ki hastalığımın temsili. Bu sarmaşıklar yüzünden ileri, güneşin olduğu yöne doğru gidemiyorum bu yüzden kafesteki kuşları serbest bıraktım. Kuşlar yazdığım şiirleri ve çizdiğim resimleri ifade ediyor. Ben gidemesem bile kuşlarım güneşe doğru ilerliyor. Çünkü her karanlığın ardından bir güneş doğar.” dedi. Ayağına dolaşan sarmaşıklar ve çakıllara rağmen resmi ve şiirleriyle hayatla olan bağını güçlendiren Yılmaz, hastalığı dolayısıyla sokağa çıktığı zaman maruz kaldığı tepkilerden rahatsız olduğunu dile getirdi. Yılmaz; “Yaşlısı genci fark etmeksizin insanların ‘Vah vah, yazık kıza, ah ah’ şeklindeki tepkileri de beni zorluyor diyebilirim. Bu yalnızca bana karşı bir tavır değil elbette, çoğu engelli bireyin bu tepkilere maruz kaldığı bir gerçek. Ben hasta kız, engelli kız, sakat ya da özürlü kız olarak çağırılmaktan hiç hoşlanmıyorum ben Yıldız Yılmaz’ım insanlar bana böyle seslenmeli” diyerek hastalığının benliğinin önüne geçmemesi gerektiğini vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.