SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan 'ortak akıl' vurgusu

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ve bel

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2018 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Aktaş'tan 'ortak akıl' vurgusu
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ve belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı toplantıda, kentsel dönüşümün geleceği masaya yatırıldı. Ortak aklı kullanacaklarının altını çizen Başkan Aktaş, “Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı ortak akılla hareket edip yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi. 

Bursa’nın ulaşımdan sonraki en önemli meselesi olarak öne çıkan kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde yürütülmesi maksadıyla konunun bütün taraflarının görüşlerini alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kez Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekipleriyle bir araya geldi. Belediye binasında yapılan toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile imar komisyonu üyeleri ve belediyelerin imarla ilgili yetkilileri katıldı. Toplantıda dönüşümün ada veya bölge bazında yapılmasından, otoparklara, sosyal donatı alanlarının miktarlarından yeni gelişim bölgelerine kadar bütün konular ele alındı.

“Ortak akılla hareket ediyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşümle alakalı daha önce de akademik odalar, belediye başkanları, imar komisyonu, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. Aktaş, “Bursa’nın müzmin meselelerinden biri de kentsel dönüşüm ve imarla ilgili uygulamalar. Bununla alakalı hem mevcut bekleyen problemler, hem de bundan sonraki sürecin nasıl olmasıyla alakalı Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Gemlik belediye başkanlarımızla ve onların teknik ekipleriyle bir araya geldik. Herkes bundan sonraki süreçle alakalı öngörüsünün neler olduğunu ifade etti. Bir kere şunda hemfikiriz. Klasik 0.50 emsal artışıyla kentsel dönüşüm yapmaktan ziyade daha büyük ölçekli alanlarda, ada bazında, bölge bazında kentsel dönüşüme bütün heyet üyeleri sıcak bakıyor. Pazartesi gününden itibaren imar komisyonumuzun bütün üyeleri, beraberinde Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyelerimizin teknik başkan yardımcıları, imar müdürleri ve imarla alakalı yetkileri bundan sonraki sürecin nasıl olması gerektiğiyle alakalı ortak bir akılla, ortak fikirle işin notlarını yazmaya başlayacaklar. İnşallah bundan sonraki yol haritamız, mecliste netleştikten sonra da bu olacak. Aldığımız ve alacağımız kararların Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.