SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Altepe'ye fahri hemşehrilik beraatı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlara yaptığı yatırımlar ve sosyal hizmetlerden dolayı Üsküp Çayır Belediyesi taraf

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2013 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlara yaptığı yatırımlar ve sosyal hizmetlerden dolayı Üsküp Çayır Belediyesi tarafından fahri hemşehrilik beratı ile ödüllendirildi. 


Başta ecdad yadigarı tarihi eserlerin restorasyonu olmak üzere Balkanlar'daki birçok ihtiyacı sınırları aşan hizmet anlayışı ile gideren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Üsküp Çayır Belediye Meclisi tarafından fahri hemşehri ilan edildi. Başkan Altepe'nin fahri hemşehrilik beratı töreninde konuşan Çayır Belediyesi Meclisi Başkanı Azam Davuti, bugüne kadar birçok Nobel ödüllü sanatçılara, siyasetçilere ve yazarlara fahri vatandaşlık unvanı verdiklerini, ancak ilk defa Üsküp asıllı bir Belediye Başkanını fahri hemşeri ilan ettiklerini kaydetti.
İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BAĞ KUVVETLENİYOR
Başkan Recep Altepe'nin, atalarının dedelerinin yaşadığı topraklarda kendini kanıtladığının altını çizen Davuti, "Türkiye yükselen global bir güçtür. Başkan Altepe gibi Üsküp asıllı yöneticilerin de bu yükselişin içinde bulunması bizim için büyük bir şans ve onurdur. Türkiye'de ve Bursa'da önemli başarılara imza atan Başkan Altepe, geçmişte büyük acılarla bu topraklardan ayrılmış olsa da bugün yapılan ortak çalışmalar bu ayrılığın arada bir kırgınlığa sebep olmadığının ispatıdır. Biz Arnavutları Bursa'dan daha iyi hiç kimse anlayamaz. Biz kendimizi Bursa'da kendi vatanımızda gibi hissediyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetler de Makedonya Arnavutları ile Türkiye arasındaki bağı her geçen gün daha kuvvetlendiriyor. Başkan Altepe'nin fahri vatandaşımız olması ile bu işbirliğinin daha da artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.
“KEDİMİZİ EV SAHİBİ GİBİ HİSSEDİYORUZ”
Başkan Recep Altepe adına Çayır Belediyesi'ndeki fahri hemşehrilik törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, bu hemşehrilik beratı ile Başkan Altepe ve ailesinin Üsküp'e olan aidiyetinin belgelendiğini kaydetti. Türkiye'de en çok Balkan göçmeninin bulunduğu kentin Bursa olduğunu hatırlatan Şenocak, "Bu nedenle Balkanlar'da kendimizi misafir değil ev sahibi gibi hissediyoruz. Dünya ülkelerinde göçmenler genelde kentlerin dışına yerleştirilirler. Ancak Bursa'da göçmenler şehrin merkezine yerleştirilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 10 yıldan bu yana Türk Hükümeti'nin anlayışı insanı yaşat ki devlet yaşan olarak belirlenmiştir. Bu insan odaklı anlayışı Balkan coğrafyasında da yaşatmak istiyoruz. Bursa olarak ayağa kaldırdığımız ecdad yadigarı eserler, Hatuncuk Camii, Arasta Camii, Rufai Tekkesi ile birçok sosyal etkinlik bunun en güzel örneklerinden bazılarıdır. Üsküp Çayır Mahallesi'nin eski sakinlerinden olan Başkan Recep Altepe'ye de fahri hemşehrilik beratının layık görülmesi bu hizmetlerin ne kadar yerinde olduğunun bir göstergesidir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çayır Belediye Başkanı İzzet Mecidi, Başkan Altepe'nin fahri hemşehrilik beratını Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Necmettin Şenocak ve Bayram Vardar'la birlikte törene katılan ve kendisi de Üsküplü olan annesi Necla Altepe'ye sundu.
Genel Sekreter Yardımcıları Necmettin Şenocak ve Bayram Vardar da Çayır Belediye Başkanı Mecidi ile Meclis Başkanı Davuti'ye Bursa İznik çinisi hediye etti.
Öte yandan yaptığı yatırımlarla Balkanlar'da hizmetin sembolü haline gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin resimleri hemşehrilik beratı alacağı gün başta Üsküp Çayır İlçesi olmak üzere birçok yere asıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.