SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Dündar'ın konukları

 Bosna Hersek’in Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç’in ziyaret ettiği Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, savaş sonrası Bosna’nı

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2013 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bosna Hersek’in Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç’in ziyaret ettiği Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, savaş sonrası Bosna’nın gösterdiği başarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 


Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Visoko Belediye Başkanı Amra Babıç, Ze-Do Kantonu Tarım Bakan Yardımcısı Mirzeta Dzonlagıç, Bosna Hersek Partisi Visoko İl Başkanı Vahid Heço ve Demokratik Eylem Partisi Visoko İl Başkanı Halim Zukıç’in yer aldığı heyeti makamında ağırlayan Başkan Dündar, Osmangazi’nin, Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu yer olduğunu hatırlattı. Büyük bir soykırımın yaşandığı, dünya tarihinde utançla hatırlanacak bir savaştan çıkan Bosna’nın, savaş sonrası gösterdiği gelişmenin son derece mutluluk verici olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Osmangazi, kökleri Balkanlar’a dayanan ve birçoğunun birinci derece akrabalık bağları halen devam eden çok sayıda vatandaşımızın yaşadığı bir şehir. Bu yönüyle birbirimize çok benziyoruz. Son yıllarda Bosna’nın gösterdiği gelişme bizleri de mutlu ediyor. Sayın Başkan Babiç’in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Son derece başarılı çalışmalara imza atıyor. Gerek yerel, gerek genel yönetim anlamındaki başarılı çalışmaları ile daha güçlü bir yere sahip olacaklar. Bizlerde kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Visoko Belediye Başkanı Bayan Amra Babiç de, Osmangazi’nin Visoko ile büyük benzerlikler taşıdığını ifade etti. Babiç, “Visoko, Osmangazi’nin küçük bir kopyası gibi. 50 bin nüfusa sahip. Ancak, Bosna’nın kalbinin attığı bir şehirdir. Geçmişi en az Osmangazi kadar eski, kral mezarlarının bulunduğu tarihi bir şehir. Karşılıklı ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Bunun için iş adamlarından oluşan kalabalık bir heyet ile Bursa’yı ziyaret ettik. Bizlere sıcak şekilde ağırlayan sayın başkana teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.