SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Edebali KARADENİZSİAD'a konuk oldu

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karadenizli Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (KARADENİZSİAD) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Edebali KARADENİZSİAD'a konuk oldu
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karadenizli Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (KARADENİZSİAD) ziyaret etti.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karadenizli Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Süleyman Uzun ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Yıldırım’ın kalkınması için toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Edebali, bu bağlamda özellikle sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğuna işaret etti. Yeni Yıldırım’ı planlarken en önemli sacayaklarından birisinin ekonomik kalkınma olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Bir şehirde istediğiniz kadar kentsel dönüşüm yapın, istediğiniz kadar yeni yaşam alanları oluşturun eğer bunları yeni yatırım alanları, istihdam kaynakları ile desteklemezseniz bir yanı sürekli eksik kalacaktır. Bu anlayışla şehrimizin ekonomik kalkınması öncelikli hedeflerimizden birisi olarak belirledik. Bunu yaparken öncelikle ilçemizin ticaret hayatına katkıda bulunan esnaf ve iş adamlarımızla, ayrıca yönetimde kendimize ışık tutması bakımından ortak akıl ilkesi çerçevesinde Bursa ekonomisine yön verenler ile STK’larla bir araya geliyoruz. İş insanlarımızın yatırımcılarımızın ve ekonomizmin can damarı olan esnafımızın beklentilerine cevap verecek projeler üretmek için istişarelerde bulunuyoruz. Bu kapsamda daha önce belediyemizde bir araya geldiğimiz KARADENİZSİAD Başkanımız Süleyman Uzun ve yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyaret gerçekleştirerek iş birliğimizi perçinliyoruz” diye konuştu.
"EKONOMİMİZİ CANLANDIRACAK ADIMLAR ATIYORUZ"
Yıldırım’ın projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında KARADENİZSİAD yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Başkan Edebali, “Bir taraftan Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesini gerçekleştirirken, diğer taraftan da ilçe ekonomimizi canlandıracak adımlar atıyoruz. Kadınlarımızın üretime dahil olması için bir kooperatif kurarak, onlara aile bütçelerine katkı sağlama imkanı verdik. Yine arıcılık, halıcılık kursları düzenleyerek burada meslek öğrenen girişimcilerimize destek sağlıyoruz. Bunlardan çok daha önemlisi ülkemizin bebe tekstili ihracatının yüzde 80’ini karşılayan Vişne Caddesi bölgemize kazandıracağımız Vişne Han Ticaret Merkezi, esnafımızın rekabet gücünü arttıracak” ifadelerini kullandı.
"GELECEĞİN BURSA'SINI BİRLİKTE İNŞA EDEBİLİRİZ"
KARADENİZSİAD Başkanı Süleyman Uzun ise Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerini yakından takip ettiklerini belirterek, dönüşüm hamlesinin Yıldırım’ın çehresini değiştireceğine inandığını söyledi. Ekonomik kalkınmayı esas alan kentsel dönüşüm hamlesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Uzun, “Başkanımız, Yıldırım’ın gelecek 50 yılına yön verecek bir model oluşturmaya çalışıyor. Bizimle sık sık bir araya gelerek bu heyecanını paylaşıyor, Yıldırım’ın geleceğinde bizim de söz sahibi olmamız için çaba sarf ediyor. Bu tutumundan dolayı üyelerimiz ve iş insanları adına kendisine teşekkür ediyorum. Geleceğin güçlü Yıldırım’ını, Bursa’sını ve Türkiye’sini ancak birlikte inşa edebiliriz. Sayın İsmail Hakkı Edebali, vizyonuyla, yönetim anlayışıyla bu inancımızı daha da güçlendiriyor” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Uzun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye hediye takdim etti. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.