SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Edebali'den 11 Eylül mesajı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kurtuluş Savaşı'nın milli birlik ve beraberlik şuurunun bir ifadesi olduğunu söyledi. Bu

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2015 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Edebali'den 11 Eylül mesajı
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kurtuluş Savaşı'nın milli birlik ve beraberlik şuurunun bir ifadesi olduğunu söyledi.
Bursa’nın kurtuluş günü olan 11 Eylül hakkında açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali mesajında, “Bu gün Bursa’nın kurtuluşunun 94’üncü yılını kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, ecdadımızın canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu güzel şehirde ve bu cennet vatanda yaşıyoruz. 11 Eylül, dört bir yanı işgal altındayken yokluklar içinde var olma savaşı veren bir halkın küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen bir tarihtir.” dedi.
‘ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ’
Başkan Edebali, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna ev sahipliği yapan Yıldırım’ın aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nda Bursa’daki ilk şehitlerin verildiği yerlerden biri olduğunun da altını çizdi. “Kurtuluş Savaşı sırasında Hacivat köprüsü yakınlarında şehit düşen Mehmetçiklerimiz düşmana ‘dur’ demiş ve Bursa’nın kurtuluşuna öncülük etmiştir.” diyen Edebali “Halen Yıldırım'da bulunan Hacivat Deresi coğrafi özelliklerinin yanı sıra tarihi bir olaya tanıklığı ile de ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşı sırasında yerli milisler ve askerler, stratejik önemi olan bu dereyi ele geçirmek isteyen işgalci Yunan askerleri ile bölgede yoğun savaş verdi. Burada birçok insanımız şehit oldu. Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.
“DİRİLİŞE AĞIRLIK VERECEĞİZ”
Şeyh Edebali’nin; ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü rehber edindiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ömrümüz yetmese bile bizden sonrakilerin bu yolda yürümeleri, medeniyetimiz için büyük kazanç olacaktır. Ecdadımız imparatorluğun temellerini Yıldırım’da attı ve Kafkaslara, Balkanlara yürüdü. Şimdi Osmanlının torunları Yıldırım’da oturuyor.” şeklinde konuştu. Bu özel gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmetle ve şükranla andığını da söyleyen Başkan Edebali “Bursa’nın kurtuluşunun 94’üncü yılı kutlu olsun” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.