SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Edebali'den Şehir'e özel açıklamalar; 'Vatandaşla duygusal bağ kurarak görev yapıyoruz'

Büşra ZORCİ Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönü

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Edebali'den Şehir'e özel açıklamalar; 'Vatandaşla duygusal bağ  kurarak görev yapıyoruz'
Büşra ZORCİ
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümden yerel seçimlere pek çok merak edilen konuyu Bursa Şehir Gazetesi’ne anlattı. Yerel yönetimlerde hiyerarşik yapıda en yetkili unsurun vatandaş olduğunu dile getiren Edebali, ‘yerel yönetim’ değil katılımcı belediyecilik ile vatandaşlarla duygusal bir bağ kurarak görev yaptığını söyledi.
Bursa’da son yıllarda gerek kentsel dönüşüm gerekse sosyal projelerle, Yıldırım Belediyesi’ndeki büyük değişim ve kentin her alanda değişen çehresi ve geleceğe yönelik projeleri Bursa Şehir Gazetesi’ne anlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İnşallah önümüzdeki dönem Bursa’mızın küresel bir şehir olma noktasında, yarınları çok daha güçlü olacak bir anlayışla yönetimin sürdürülmesini arzu ediyoruz” dedi. İşte Edebali’nin anlatımıyla Yıldırım…
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MEVLANA ÖRNEĞİ
“Yıldırım’da alanımızın 3’te birini yeniden planladık. O eski, bitişik nizam, iki katlı gecekondu, çöküntü bölgelerinde yeni bir mekânsal tasarımla, standartları yüksek bir planlama yaptık biz Yıldırım’da. Planlama işin bir boyutu, insanlarımız kentsel dönüşümle ilgili elle tutulur, somut bir şey de görmek istiyor. Şu anda Mevlana Mahallemizde 815 konut ürettik, 12 bin metrekare ticari alan ürettik ve bunu 4 buçuk yılda yaptık. Önümüzdeki ay 210 konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz, diğerlerini finansmanını kendi bütçemizden sağladığımız için satacağız. Modern, sağlıklı, güvenilir, depreme dayanıklı, zemini ıslah edilmiş ve standartları çok yüksek konutlar ürettik. Mevlana Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projelerimiz de bundan sonraki yıllarda kentsel dönüşümün nasıl olacağıyla ilgili çok güzel bir model” dedi.
YILDIRIM’IN MALİ YAPISI
“Biz 2014’te görevi devraldığımızda 190 milyon lira  bütçesi olan bir belediye iken şimdi 2019 yılımız bütçesi 452 milyona liraya çıktı. Şehrin üretimini, şehirdeki potansiyeli artıracak alanları değerli hale getirdiğinizde, doğru planlama yapıp, fiziki vizyon projelerini hayata geçirdiğimizde bunlar artıyor. Tabi belediyenin borç stoku olarak yaklaşık 58 milyonluk bir borcumuz var. Ama Yıldırım Belediyesi’nin vergi borcu yok, Yıldırım Belediyesi’nin SGK borcu yok ve Yıldırım Belediyesi’nin bu 4 buçuk yıl içerisinde sahip olduğu mülkler, gayrimenkuller borcunun iki katı. Dolayısıyla biz hem önümüzdeki yıllarda belediyeyi daha güçlü kılacak daha fazla yatırıma imkan sağlayacağımız bir gayrimenkul elde ettik hem de çok büyük projelere imza attık. Sular Vadisi, spor kompleksleri, mahalle konakları, aile sağlık merkezleri gibi, kendi parke bordür tesisi olan, asfalt tesisi olan bir belediyeyiz.”
FIRSATÇILARLA MÜCADELE
“Bizim kolluk kuvvetlerimiz, zabıta ekiplerimiz var Zabıta Müdürlüğümüze bağlı. Denetimlerimizi sıklaştırıyoruz hem tüketiciyi koruyan kollayan hem de bu işi suiistimal eden kişiler varsa gereğini yapıyoruz. Diğer yetkili kamu kurumlarımızla birlikte Pazar yerlerimizde şikayet ve ihbarlara giderek, etiket ve başka türlü hileler varsa bunları hem uyararak hem de bu işi suiistimal edenlere karşı yasal yaptırımlarımız ne ise onu uygulayarak vatandaşlarımızı korumaya çalışıyoruz”
BURSA KÜRESEL BİR ŞEHİR…
Kadim medeniyetimizin baş şehridir Bursa… Bu tarihi ve kültürel birikimi ve kapasitesiyle çok daha doğru projelerin, çok daha sürdürülebilir projelerin, çok daha çevreyle uyumlu projelerin ve Bursa’nın gücünü ortaya koyacak projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu anlamda da tabi yerel yönetim bunlar için bir başlangıç noktasıdır. Her parti, her aday Bursa ile ilgili vizyonunu birikimini ortaya koyar ve Bursalı hemşerilerimiz buradaki iradeleriyle bir ilçe veya büyükşehirde yetkilerini kullanarak, sorumluluğu parti ve kişilere verir. İnşallah önümüzdeki dönem Bursa’mızın küresel bir şehir olma noktasında, yarınları çok daha güçlü olacak bir anlayışla yönetimin sürdürülmesini arzu ediyoruz. Gerçekten artık dünyada şehirler rekabet ediyor. Şehre de vizyon biçen yöneticilerdir. Bizim yönetim anlayışımız da o, kurumun hedeflerinden ziyade Yıldırım ilçesinin hedeflerine biz talibiz. Hayata geçirdiğimiz projeler de kurumu değil şehrin rekabetini, şehrin gücünü, şehirdeki nüfus kaynağını harekete geçirecek çalışmalar. Bursa bu konuda çok daha büyük başarılar elde edecektir diye düşünüyorum.”

 
SÖYLEŞİNİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.