SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Işık 'AK Parti'nin sözlerini tek tek yerine getirdik'

Büşra Zorci Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, düzenlediği kahvaltı programıyla Adrenalin Park’ta basın mensuplar

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Işık 'AK Parti'nin sözlerini tek tek yerine getirdik'
Büşra Zorci
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, düzenlediği kahvaltı programıyla Adrenalin Park’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Dönemin Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın şehit edilmesinin ardından beklenmedik bir şekilde göreve geldiğini söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, göreve geldiği zamandan bu yana, Gürsu’da yapılan tüm çalışmaları, Adrenalin Park’ta basın mensuplarıyla paylaştı. Göreve geldiği 2014 yılından itibaren toplamda belediyenin bütçesinde 44 milyon tasarruf yapıldığını belirten Başkan Mustafa Işık, “Özellikle personel sayısında yaptığımız iyileştirme ile 4 yılda 16 milyona yakın bir tasarruf sağlamış olduk bunun 4,5 milyonu özel kalemden sağlandı. Aynı şekilde çöp toplama maliyeti konusunda da yapılan iyileştirmelerimiz var bakın 2014 yılının 1 aylık çöp toplama maliyeti ortalama 320 bin liraya tekabül ediyordu, biz 2015’ten sonra kendimiz toplamaya başladık şimdi 2018’in 1 aylık çöp toplama maliyetine baktığımızda hala 2014 fiyatlarına gelemedik.” dedi.

“GELİRLERİ ARTIRIP GİDERLERİ KISTIK”
Çöp toplama maliyetinde yapılan tasarrufun 12 milyon TL olduğunu söyleyen Başkan Işık şöyle devam etti; “Rahmetli başkanımız döneminde başlayan 8 parkın ihalesi ve 4 parkın revize edilmesi işlemleri vardı ortalama 3 milyon değerinde, bizim hayalimiz 4-5 müteahhit gelecek kıran kırana bir ihale gerçekleştirilecek şeklindeydi ama o zaman belediyenin maddi sıkıntılarından dolayı ihaleye giren kimse olmadı. Belki de bizi bu tasarruf tedbirlerine iten olay bu oldu çünkü ihaleye kimse girmeyince farklı metotlarla Gürsu’ya bir şeyler kazandırmak zorunda kaldık. Ticarette de böyledir başarılı olmak için gelirleri arttırıp giderleri azaltmak gerekir. Biz de bu ticari mantıkla gelirleri artırıp giderleri kısacak projeler yaptık.” Gürsuluların en büyük hayali olan Gürsu Şehit Cüneyt Yıldız Hastanesinin yapımının tamamlandığına değinen Işık, “Bu hastanede günlük ortalama bin 700 kişi şifa buluyor” dedi. Gürsu’nun eğitimle ilgili sıkıntılarının olduğunu dile getiren Başkan Işık, “Gürsu eğitimde 16-17. Sıralarda. Biz bu sıkıntının nereden geldiğiyle ilgili bir araştırma yaptık ve gördük ki 160 derslik yapılmış Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar. 3 yıl içerisinde 340 derslik kazandırdık Gürsu’ya bu da derslik sayısında yüzde 200’lük bir artış demek. Gürsu’da asfalt çalışmalarına değinen Başkan Işık, “Gürsu’da asfaltlanacak hiçbir yer kalmadı, alt yapıyla ilgili de bir sıkıntımız yok. Bizim en ücra köşemiz Ericek Mahallemiz, burası dahi asfaltla kaplandı.” şeklinde konuştu.

“SEÇMENİN GÖNLÜNE GİRDİK”
Halk Üniversitesi adıyla hizmet veren kursların özellikle ev hanımları için yararından bahseden Işık, “Bu kurslardan 21 bin mezun verdik ve ben inanıyorum ki bunun en az 10 bini kendi geçimini bu kurslardan aldığı eğitimlerle sağlıyor.” dedi. Yerel seçimlerde başkan adayı olmasıyla ilgili yöneltilen “Ankara’dan bir telefon aldınız mı?” sorusunu yanıtlayan Başkan Işık, “Ankara’da tanıdığımız yok, bizim bir Allah’ımız var. Biz hayalimizde olmayan bir görevi üstlendik, bu görevle ilgili bir hayalimiz yoktu ama bir anda bilmediğimiz bir işi yaptık ve çok şükür başarılı olduk. Tabii ki hedeflerimiz var, 4 yıldır burada hizmet veriyoruz. Başarılı veya başarısız onun değerlendirilmesi yapılmalıdır. Cumhurbaşkanımız bugün mütevazı, kasasına sahip çıkan, bütçeyi iyi değerlendiren bir belediye başkanı istiyor. Biz, AK Parti’nin 2014 seçim beyannamesinde verdiği sözleri tek tek yerine getirdik. Bundan daha mutluluk verici bir şey olmaz.” ifadelerini kullandı. Zaman zaman yaptırdığımız memnuniyet anketlerine bakılınca biz seçmenimizin gönlüne girmiş görünüyoruz. Yalnızca AK Partili seçmen değil, MHP’li ve hatta daha farklı partilerin seçmenlerinin isim olarak bize değer verdikleri görülüyor. Bu mutluluk da bize yeter diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Başkan olmadan önceki mal varlığı ile şuan ki mal varlığını ne kadar olduğu sorusuna cevap veren Işık; ”Ben 25 yıldır esnafım, 4 yıl önce babamızdan kalan 3 katlı evimiz ve ticaretle uğraştığımız için 3-4 tane de dairemiz vardı. Ama kendi işimizle ilgilenemediğimiz için esnaf odasından kredi çektik, borç ödüyoruz. Burada yetimlerin hakkı var, bu bizim için bu çok önemli. 2-3 dairenin elimizden gitmesine üzülmedik. Nasip ise yine kazanırız. Mevcut babamızdan kalan yeri müteahhite verdik oradan 5 tane falan daire düşecek, başka bir mal varlığımız yok.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Konuşmanın ardından basın mensuplarıyla hatır fotoğrafı çektiren Işık ardından Belediye Başkanlığına gitmek üzere parktan ayrıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.