SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Özkan, 10 bin öğrenciyle kitap okudu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 10 bin öğrenciyle birlikte ilçe stadyumunda kitap okudu. Karacabey Belediyesi tarafından M. Fehmi Gerçek

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Özkan, 10 bin öğrenciyle kitap okudu
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 10 bin öğrenciyle birlikte ilçe stadyumunda kitap okudu.
Karacabey Belediyesi tarafından M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda 10 bin öğrencinin iştirakiyle okuma şenliği tertiplendi. Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda gerçekleştirilen ve büyük bir coşkuya sahne olan organizasyonda öğrenciler, Belediye Başkanı Ali Özkan ve protokol mensuplarıyla birlikte aynı anda kitap okuyarak, Türkiye’ye örnek oldu. Şenliğe Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Başsavcı Mustafa Atbaş, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Kavak, okul müdürleri, meclis üyeleri, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı. Kitap okuma etkinliğinin açılışında öğrencilere seslenen Özkan, “Her biriniz bu ülkenin umudu, geleceği, yarınlarısınız. Tarihimizin nice gururla dolu sayfalarının yeni nesillerce de öğrenilmesi, devletimizin sigortası olan sizler sayesinde mümkün olacak. Eğitimden ekonomiye, kültür sanattan spora kadar, her konuda kendi evlatlarımıza; yani sizlere sonsuz güveniyoruz. Ülkemizin her alanda iyi yetişmiş, ufku geniş, nitelikli bireylere ihtiyacı var. Bunun için de eğitim faaliyetleri çok büyük önem taşıyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak, ülkemizin gelecek vizyonuyla örtüşecek şekilde, eğitime ve öğretime son derece önem veriyoruz. Yani sizlere güzel bir gelecek bırakmak için çok çalışıyoruz” dedi.
"Okuma alışkanlığı kazanmamız oldukça önemli"
Özkan, kitap okuma alışkanlığı kazanmanın önemine de vurgu yaparak, “Kitap okumak, insanın kişilik ve zihin gelişimine etki eder ve başarıyı da beraberinde getirir. Ne kadar çok okursanız, düşünce yapınız ve hayal dünyanız da buna bağlı olarak gelişecek ve belirli bir bilgi birikimine sahip olacaksınız. Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırıldığı toplumlarda, geleceğe doğru emin ve büyük adımlarla koşmak çok daha kolaydır. Ayrıca kitap okumayı alışkanlık haline getirirseniz, hazırlandığınız sınavlarda bunun faydasını da mutlaka göreceksiniz. Çünkü çok kitap okuyan kişiler, okuduklarını daha hızlı anlar ve diğer öğrencilere göre bir adım öne geçerler” diye konuştu.
"DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEYE SÖZ VERİYOR MUSUNUZ ? "
Karacabey Belediyesi olarak, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, bu doğrultuda çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Özkan, “Okuma alışkanlığı, öğrencilik hayatınızda ve iş yaşamınızda; kısacası her alanda başarılı olmanızı sağlayacaktır. En önemlisi de bu alışkanlık sayesinde, ülkemizin kalkınarak daha ileriye gitmesine katkıda bulunacaksınız. Bu konuda sizlere sonsuz güveniyorum. İnanıyorum ki her biriniz, hayatınızın her döneminde sürekli okuyarak başarı dolu hikayelere imza atacaksınız. Şimdi sizden bana bu konuda bir söz vermenizi istiyorum. Karacabey için okumaya söz veriyor musunuz? Türkiye için çalışmaya söz veriyor musunuz? Dünyayı değiştirmeye söz veriyor musunuz? Bugün burada bir kıvılcım yaktık. Bu kıvılcım büyüyecek ve ülkemizi geleceğe taşıyacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Özkan ve protokol üyeleri, hep birlikte sahaya inerek öğrencilerin kitap okuma heyecanına ortak oldu. Faaliyetin sonunda ise Özkan öğrencilerle birlikte çeşitli oyunlar oynadı.  (AA) 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.