SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Özkan'dan hasar tespiti

Bursa’nın Karacabey ilçesinde 3 gündür etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, tatil yöresi Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu'da sokaklar göle

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2014 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2014 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Özkan'dan hasar tespiti
Bursa’nın Karacabey ilçesinde 3 gündür etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, tatil yöresi Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu'da sokaklar göle döndü.
Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu’da dağdan gelen sular sel felaketine sebep oldu. Sokaklar göle dönerken, çok sayıda evi su bastı. Vatandaşlar, belediyenin yetersiz kaldığını söyledi. Evlerinden çıkamadıklarını anlatan vatandaşlar, muhatap bulamamaktan yakındı.
Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri ile bölgeye giden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Ciddi bir felaketi geride bırakmış bulunuyoruz. Can kaybı olmaması tek tesellimiz” dedi.

Günün ilerleyen saatlerinde tahribatın daha çabuk giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden destek istediklerini belirten Özkan, “Maalesef önceki akşam meydana gelen yağışlar sonrası özellikle kuzey mahallerimiz olan Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu’da hayat adeta felç oldu. Sele kapılmamak için insanlarımız evlerine kapanmış. Güneşin doğmasıyla birlikte yaşanan felaketin izlerine hep birlikte şahit olduk. Pek çok ev ve işyerini su basarken, bahçe ve yolların büyük kısmı kullanılamaz hale gelmiş durumda. Bizler felaketin hemen ardından ekiplerimizi ve araçlarımızı bölgeye sevk ettik. Ulaşımın kapanmaması için canla başla mücadele ettik. Şehre inen çamur ve kaya yığınlarını ortadan kaldırıyoruz. Yine vatandaşların ev ve işyerlerindeki mağduriyetlerini gidermek için gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde beklenen sağanaklar için halkımızı uyardık. Ekiplerimiz 24 saat teyakkuzda bekleyecek” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.