SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Sargın Festivalde Tornanın Başına Geçti

19-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen İznik Çini ve Kültür Festivali yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyle buluşuyor. Dünyan

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Sargın Festivalde Tornanın Başına Geçti
19-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen İznik Çini ve Kültür Festivali yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyle buluşuyor.

Dünyanın ve ülkemizin tarihi, turizmi ve verimli topraklarıyla bir marka olan İznik tüm dünya saraylarını süsleyen çinisiyle adından söz ettirmeye devam ediyor.19-22 Mayıs 2016 tarihlerinde 2.si gerçekleştirilen İznik Çini ve Kültür Festivali ile birçok çini sanatkârı açtıkları stantlar ile bu geleneği ziyaretçilere sunarak yaşatmaya devam ediyor.

İznik Çini ve Kültür Festivali’nde stantları tek tek ziyaret eden Belediye Başkanı Osman Sargın İznikli Çini Sanatkârı bir esnafın standında durarak torna tezgâhının başına geçti. Başkan Sargın burada bulunan meraklı gözler önünde çini çamuru ile torna tezgâhında bir şekerlik ve kül tabağı yaparak izleyenlere çinin serüveninden bir kesit sundu.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

 

 

Başkan Sargın yaptığı açıklamada “Çini diyarı ilçemizde düzenlediğimiz İznik Çini ve Kültür Festivaline gelen tüm ziyaretçilere teşekkür ediyoruz. Bizlerde bu vesile ile ziyaretçilerimize kısa bir kesit sunduk. El emeği göz nuru bu sanatı icra eden tüm sanatkârlarımızı vermiş oldukları emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Tüm dünyayı bu sanatı yerinde görmeye bu değerleri hissederek tarih ve doğanın içinde hissederek yaşamaya davet ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.