SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan'dan tarihi çarşı ve hanlar bölgesi müjdesi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın turizm merkezi olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde yaşanan otopark sıkıntısını s

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan'dan tarihi çarşı ve hanlar bölgesi müjdesi
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın turizm merkezi olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde yaşanan otopark sıkıntısını sona erdireceklerini söyledi.

Bursa Tarihi Çarşı Hanlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmangazi’de ikinci kez üst üste başkan seçilen Mustafa Dündar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Makamında ağırladığı misafirleri ile Bursa için hayati önem taşıyan çarşı ve hanlar bölgesini yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak için fikir alışverişi yapan Başkan Dündar, yeni dönemde Merkez Bankası’nın arkasındaki boş alana yapacakları otopark ile bölgenin en büyük meselesini çözeceklerini söyledi. Bölgeye yapılacak otoparkın çarşı ve hanlar bölgesini yeniden ayağa kaldıracağını belirten Dündar, “Çarşı ve Hanlar Bölgesi Bursa için hayati önem taşıyor. Ancak böylesi önemli bir noktada vatandaşların araçlarını park edecekleri bir otopark yok. Yeni dönemde Merkez Bankası’nın arkasındaki boş alana yapacağımız otopark bu sorunu ortadan kaldıracak. Vatandaşlarımız araçlarını park ettikten sonra saatlerce çarşıda dolaşıp alışverişini yapabilecek” dedi.

Ulu Çarşısı’nda yaptıkları üst örtü, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışmalarının tamamlandığını, Ulucami Caddesi ve Medrese Çarşısı’nda ise cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve üst örtü çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Dündar, “Yeni nesil AVM anlayışı ile çarşıdaki küçük esnafımız piyasada rekabet edemez hale gelmişti. Bu bölgeye yapmış olduğumuz yatırımlarla, buraların değerini yeniden ortaya çıkartmış oluyoruz. Bu çalışmalarımızla kazanan esnafımız olacak, Bursa olacak. Dünyanın en büyük, otantik alışveriş merkezi olan Çarşı ve Hanlar Bölgemizi ayağa kaldıracak çalışmalara devam edeceğiz” dedi. Bursa Tarihi Çarşı Hanlar Birliği yönetim kurulu üyeleri, çarşıya ne yapmış olduğu yatırımlardan dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ederek, tespih ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.