SON DAKİKA
Hava Durumu

Başköylüler'den şiirli protesto

Suları çamur akan köylüler, Uluslararası Su Kongresi'ne alınmaması üzerine kendi köylerinde alternatif kongre düzenledi. Köylüler, dertlerin

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suları çamur akan köylüler, Uluslararası Su Kongresi'ne alınmaması üzerine kendi köylerinde alternatif kongre düzenledi. Köylüler, dertlerini şiire döktü.


Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy sakinleri, köylerinde faaliyet gösteren mermer ocaklarının sularını kirlettiği için yürüttükleri eylemlere bir yenisini daha ekledi. İki gün önce Bursa'da düzenlenen Uluslararası Bursa Su Kongresi ve Sergisi'nde alınmayan köylüler, dertlerini anlatmak için köyde alternatif kongre düzenledi. Suyun yaşam için büyük bir değer olduğuna dikkat çeken Başköylü kadınlar ise mermer ocağının faaliyetinin tamamen durup, temiz kullanılabilir suya ulaşmayı istediklerini dile getirdi. Köy meydanındaki kongreye CHP Milletvekili Turhan Tayhan, Sena Kaleli ve İlhan Demiröz de katıldı. STK temsilcilerinin de destek verdiği altarnatif kongreye Milletvekili Sena Kaleli, köylü kadınların kıyafetlerini giymesi dikkat çekti. Mermer ocaklarının suyu kirlettiğini belirten Kaleli, her zaman köylülerin yanında olacaklarını anlattı.

"TEK İSTEĞİMİZ SUYUMUZUN TEMİZ AKMASI"
Başköy Muhtarı Hasan Acar ise köylülerin tek isteğinin temiz sularının geri verilmesi olduğunu anlatarak, "Bütün sıkıntıyı çeken kadınlar. Yemek yapacaklar su yok. Çamaşır yıkayacaklar su yok. Bulaşık yıkayacaklar su yok. Her gittiğimiz yerde onlar bizden daha önce çıktılar. Cebinde parası olmadı komşusundan borç aldı. Yol parası verdi. Gittiğimiz yerlerde aç durduk bunu niye yaptık yeter ki suyumuz eskisi gibi temiz aksın diye. Suyumuz yok olmasın diye yaptık" dedi.

KÖYLÜLERDEN ŞİİRLİ SİTEM
Geçtiğimiz günlerde Bursa 3. Uluslararası Su Kongresi'ne girmek isteyen ve polisler tarafından engellenen köylüler, dertlerini de şiire döktü. Sularının kirli akmasına sitem eden köylüler, "Ateş gibi sıcak vardı yürüdüler, çok gezdiler susuzluktan bezdiler, atıldılar yana yana, su içtiler kana kana, ikisi de soruyordu, bu çeşmeyi kimdir yapan iyilik bir suya benzer" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.