SON DAKİKA
Hava Durumu

Başörtülü avukatların özgürlük sevinci

Danıştay 8. Dairesi’nin Türkiye Barolar Birliği'nin itirazını reddederek, avukatların başörtüsüyle duruşmalara girmesine imkan tanıması

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Danıştay 8. Dairesi’nin Türkiye Barolar Birliği'nin itirazını reddederek, avukatların başörtüsüyle duruşmalara girmesine imkan tanıması Bursalı avukatları sevince boğdu.



Kararın olumlu olduğunu ifade eden başörtülü avukatlar, “Artık mesleğimizi eksiksiz olarak yapabileceğiz” dedi.
Danıştay 8. Dairesi’nin Türkiye Barolar Birliği'nin itirazını reddederek avukatların baş örtüsüyle duruşmalara girmesine imkan sağlamasının ardından Bursa’da avukatlar bugün duruşmalara baş örtüleriyle girdi. Danıştay’ın kararını değerlendiren Bursa Barosu avukatlarından Neşe Aygün, kararın çok olumlu olduğunu söyledi. Daha önce müvekkilleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından duruşmalara giremedikleri için tam avukatlık yapamadıklarından dert yanan Aygün, “Bu yüzden kendimizi eksik hissediyorduk. Çünkü başörtüsünü açmak istemeyen arkadaşlar duruşmalara girmiyorlardı. Böyle olunca da yargılamanın adliye kısmı eksik kalıyordu. Şimdi bu kararla bu da tamamlanmış oldu. Bundan sonra rahatlıkla müvekkillerimizin haklarını savunabileceğiz. Tabii bu karar nihai bir karar değil. İnşallah nihai karar da bu şekilde sonuçlanır. Ve biz de gayet rahat bir şekilde duruşmalara girebiliriz” dedi.

"ESKİDEN BAŞÖRTÜLÜ OLARAK ADLİYENİN BAHÇESİNE BİLE GİREMİYORDUK"
25 yıldır avukatlık yaptığını söyleyen Aygün, “Avukatlığımın ilk yıllarında başörtüsü kullanmıyordum. Kapandığım dönem 28 Şubat’a rastlıyordu. Küçük bir ilde avukatlık yapıyordum. Baroya kayıtlı çok az avukat vardı. Bir tek kapalı olan bendim. Adliyenin kapısına yazılar asıldı. Ben adliyenin bahçesine bile giremedim. Oralardan buralara geldik. Şu an çok mutluyum. Bu Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürlüklerin genişlemesiyle ilgili bir süreç. Bugün duruşmalara giren arkadaşlarımızdan herhangi bir sıkıntı yaşayan olmadı. Bu tedbir kararı hemen uygulamaya geçildi” diye konuştu.
Avukat Jale Kartöz ise, kararın çıkmasından son derece memnun olduğunu ifade ederek, “Nihai kararın da inşallah bu yönde çıkmasını bekliyoruz. Bütün avukat arkadaşlarımıza bundan sonraki meslek hayatlarında daha rahat bir şekilde çalışabileceklerini umuyoruz” dedi.

"İNŞALLAH DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAK"
Kararın çok olumlu olduğunu belirten avukat Müge Yılmaz ise şunları söyledi:
“Müvekkillerimizle bürolarımızda çok rahat bir şekilde muhatap olurken, adliye kısmında çok sıkıntılar yaşanmaktaydı. Ama çok şükür bu kararla bunlar aşılmaya başlandı. İnşallah daha da güzel şeyler olacak diye düşünüyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.