SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı Trakya Türkleri 'Direniş Günü'nü andı

BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN VERDİĞİ MÜCADELE VE YAŞANAN SIKINTILAR, '29 OCAK MİLLİ KİMLİK VE DİRENİŞ GÜNÜ ANMA TOPLANTISI VE FOTOĞRAF SERGİSİ'NDE, ANLATILDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Batı Trakya Türkleri 'Direniş Günü'nü andı
Batı Trakya Türklerinin verdiği mücadele ve yaşanan sıkıntılar, '29 Ocak Milli Kimlik ve Direniş Günü Anma Toplantısı ve Fotoğraf Sergisi'nde, anlatıldı.
 

 

Büyükşehir Belediyesi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Gençlik Kolları tarafından 29 Ocak Milli Kimlik ve Direniş Günü Anma Toplantısı ve Fotoğraf Sergisi' düzenlendi. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ve Şükrü Köse, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Avrupa Batı Trakya Türkileri Federasyonu Kurucu Başkanı Cafer Alioğlu, Gümülcüne Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, sivil toplum kurumuşlarının temsilcileri ve Batı Trakya Türkleri şubelerinin yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile Bursalılar ilgi gösterdi. Anma programı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin (BTTDD) ve Batı Trakya Türklerinin verdiği mücadelelerinin anlatıldığı film gösterimiyle başladı. O dönemde yaşanan süreci anlatan Şükrü Köse, “Bazı fanatik Yunanlılar tarafından Türklere, Türk evlerine ve Gümülcine çarşısındaki Türk dükkanlarına saldırılar yapıldı. Türk dükkanları yağma edilir. Aralarında İskeçe Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Aga ve İskeçe eski Milletvekili Ahmet Faikoğlu’nun da bulunduğu Türklere de saldırıldı. 29 Ocak, yapılan haksızlıklara karşı duruşun sergilendiği, Batı Trakya Türklerinin 28 senedir unutmadığı ve her sene anmaya devam edecekleri bir Milli Direniş Günü’dür. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi olarak Gençlik Kollarımızla birlikte ve Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle o gün yaşayanları tekrar hatırlamak amacıyla ‘29 Ocak Fotoğraf Sergisi ve Anma Programı’ düzenledik. 4 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak olan fotoğraf sergimize tüm Bursalıları davet ediyorum” dedi.

 
"TÜRKLER ÇOK ACI ÇEKTİ"
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Batı Trakya’da yaşanan acıların unutulmamasının önemli olduğunu söyledi. Her zaman güçlünün sözünün geçtiği bir dünyada yaşadıklarını anlatan Dündar, “100 sene önce Balkanların haritası değiştirildi. Türkler çok acılar çekti. Şimdi de Orta Doğu’nun haritası değiştiriliyor. Yine Müslümanlar acı çekiyor. Damdan düşenin halini, en iyi damdan düşen anlar. Orada barınamayıp bizlere sığınan insanlara her zaman kol kanat geriyoruz. Bayır Bucak Türkmenlerine yardımlarımızı aralıksız ulaştırıyoruz. Devletimize, bayrağımıza sahip çıkmalıyız. Osmanlı’nın Balkanlara ilk ayak bastığı zaman ki ruhla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” diye konuştu. BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Murat Hasan ise, haksızlıklara ve şiddete hiçbir zaman müsamaha göstermeyeceklerini, dünyanın her neresinde olursa olsun şiddetin, terörün karşısında olacaklarını dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.