SON DAKİKA
Hava Durumu

Batır: 'Kız çocuklarını okutmalıyız'

Barida Makina 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çalışan kadın emekçileriyle birlikte kutladı. Barida Makina’nın CEO’su Sinan Batır’ın eşi

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Batır: 'Kız çocuklarını okutmalıyız'
Barida Makina 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çalışan kadın emekçileriyle birlikte kutladı. Barida Makina’nın CEO’su Sinan Batır’ın eşi Emine Gül Batır, aydınlık bir gelecek için kız çocuklarının eğitilmesi gerektiğini söyledi.
 



 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir araya gelen Barida Makina çalışanları birlikte pasta keserek kadınlar için iyi bir gelecek dilediler. Ülkemizde kadınların hem  anne olarak hem de çalışan olarak çok büyük görevleri olduğunu belirten  Barida Makina’nin CEO’su Sinan Batır’ın eşi Emine Gül Batır, “Kadın olmak zor. Hem anne, hem çalışan; hem de arkadaş oluyor, çok zor şeyler ama Atatürk’ün bize verdiği  imkanlarla Allah’a bin şükür kendimizi ifade edebiliyoruz.”’ dedi. Kız çocuklarının okutulmasının gelecek açısından önemine değinen Batır, “İlk önce eğitim şart. Kızlarımızı okutmamız lazım bunun için burslar veriyoruz. Bunun içinde elimizden geldiğince okullara yardımlar yapmaya çalışıyoruz, kız çocuklarımızın okuduğu müddetçe önü aydınlık,  geleceği aydınlık olacağına eminim.’’ şeklinde konuştu.



KADININ OLMADIĞI BİR YERDE YÜKSELME BEKLENMEMELİ

Etkinlikte kadınlarla bir araya gelen tiyatro sanatçısı Ecehan Şarman Çetinkaya , kadınlar gününün kozmetikte indirim günü ya da tişörtlerde kampanya günü  gibi kutlanmaması gerektiğini vurgulayarak, 8 Mart’ın dünyada emekçi kadınlar için çok önemli bir gün olduğunu,  kadının olmadığı ya da eğitimini alıp da bir yerlere gelmediği, üretmediği bir yerde bir yükselmenin  mümkün olamayacağını söyledi. Ecehan Çetinkaya, kendini ezdirmeyen nesillerin yetişmesi için sadece eğitimin değil eğitime giden yolların da tıkanmaması gerektiğinin altını çizerek dünya kadınlar gününün tüm kadınlar için umut dolu geçmesini diledi.

ÇOCUK DÜNYAYI İLK OLARAK ANNE İLE TANIYOR

Psikolog Dilara Kızılçay da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “İki cinsiyeti  bir cinsiyete zincirlemek,  bir yere bağlı kılmak tek taraflı gelişim gibi oluyor. Buda bizim istediğimiz seviyeye ulaşabilmemize engel olacak noktalardan biri. Ebeveynlik açısından bakarsanız, çocuğun yetiştirilmesi dünyayı tanıması ilk olarak anneden alınıyor. O yüzden annelerin bilinçlenmesi daha çok iş hayatında olması kadın erkek rollerinin çocuklara daha doğru gösterilmesi açısından en önemli rol kadınlarımıza düşüyor. İnşallah bundan sonraki senelerde kadın cinayetleri  gibi benzer durumları minimum hatta hiç yaşamadan kadınların daha özgür olduğu; ama bu özgürlük içinde kendi cinsiyetlerinin ve kimliklerinin özelliklerine de  sahip çıktıkları daha aktif oldukları bir Türkiye diliyoruz.” dedi.

 

Fatma BAŞARAN

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.