SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayrak indirmeye Gemlik'ten suç duyurusu

Gemlik’te bir araya gelen ve Lice’de yaşananlardan rahatsız olduğunu belirten bir grup vatandaş, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında su

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2014 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2014 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bayrak indirmeye Gemlik'ten suç duyurusu
Gemlik’te bir araya gelen ve Lice’de yaşananlardan rahatsız olduğunu belirten bir grup vatandaş, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulundu!

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere, Gemlik Adliyesi’ne ayrı ayrı dilekçe veren 8 kişi, ‘görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma’ suçlarına yer veren şikayetçiler, hukuki dayanak olarak da, 5237 S.K. maddesi ve ilgili mevzuatı gösterdiler. Dilekçenin detayında şunlara yer verildi:
"Diyarbakır ili, Lice ilçesinde meydana gelen ve kamuoyuna 'bayrak indirme eylemi' basında da birçok defa yer alan olayla alakalı olarak, bayrağın indirilmesine göz yumanlar hakkında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak suç duyurusunda bulunuyorum".

Dilekçenin sonuç bölümünde ise şöyle denildi:
"Görevi bayrağı korumak olan, Türk Silahlı Kuvvetleri, başta Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel olmak üzere, silsile ile meydana gelen olayda sorumluluğu bulunan, ancak görevini ihmal eden tüm komutan ve ekserlerin tespit edilecek cezalandırılmaları için, kamu davası açılmasına karar verilmesini, saygılarımla arz ederim."
Şikayetçilerin sayısının ise 30'a ulaşabileceği kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.