SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayram değil seyran değil

Müftü Yardımcısı, Papaz ve Yahudi cemaati lideri dostluk ve kardeşlik adına Rotaryenler'in organizasyonuyla  18 Şubat 2013’te Bursa sokaklarında kol

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2013 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2013 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Müftü Yardımcısı, Papaz ve Yahudi cemaati lideri dostluk ve kardeşlik adına Rotaryenler'in organizasyonuyla  18 Şubat 2013’te Bursa sokaklarında kol kola yürüdü.

"Barış ve hoşgörü" sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Rotaryenler, Yahudi cemaati lideri, Papaz ve Müftü Yardımcısı'nı Bursa sokaklarında el ele yürüttü. Rotaryenler'in organizasyonunda gerçekleştirilen buluşma ve yürüyüş bir hayli eleştiri topladı.


Bursa’daki Rotaryenler, Bursa Müftü Yardımcısı Lütfi Akay ile Bursa Türk Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Leon Elnekave ve Bursa Protestan Kilisesi Pastörü İsmail Kulakçıoğlu,’nu Muradiye Mahallesi'ndeki ''Bursa Osmanlı Evi''nde buluşturdu. Her yılın 23 Şubat haftasını 'Dünyada Barış ve Anlayış Günü' olarak kutladıklarını belirten Rotaryenler, geçen yıl Nobel ödülüne de aday gösterilen Antakya Medeniyetler Korosu'nun, Bursa'da konser vereceğini duyurdu. Fakat Rotaryenlerin düzenlediği yürüyüş organizasyonu akıllara bazı sorular getirdi:  Rotaryenler böyle bir yürüyüşü niçin tertip etti; böyle bir organizasyon Rotaryenler'e mi düşer yani böyle bir organizasyonu yapma yetkisini haizler mi? Rotaryenler'in imzasını taşıyan bu yürüyüş organizasyonu istismara açık değil mi?  Üç din arasında büyük bir savaş mı var ki dinler üzerinden barış mesajları verilmek isteniyor? Dinler arasında "barış" böyle bir yürüyüş gösterisi ile sağlanabilinecek bir durum mu?

Burada onaylanmak istenen din hangisi;  Rotaryenler bu üç dinden hangisine mensup?

Kafaları karıştıran bir durum ise Müftü Yardımcısı Lütfü Akay'ın böyle bir yürüyüşe katılmış olması. Bursa gibi bir taşra kentinde Rotaryenler’in yürüyüş organizasyonuna Müftü Yardımcısı Lütfi Akay'ın hangi yetki ve izinle katıldığı da merak konusu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.