SON DAKİKA
Hava Durumu

BBDSO'da SHAKESPEARE'İN 400. DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Filarmoni Derneği ve Uludağ Premium’un katkılarıyla 3 Kasım Pe

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BBDSO'da SHAKESPEARE'İN 400. DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYOR
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Filarmoni Derneği ve Uludağ Premium’un katkılarıyla 3 Kasım Perşembe akşamı gerçekleştireceği “Shakespeare’e Sevgilerle” konseri ile Shakespeare’in 400. doğum gününü dünyaca ünlü iki sanatçıyla BBDSO sahnesinde kutluyor.
 

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Uludağ Premium sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteğiyle geniş kitleleri klasik müzik ile buluşturarak, değerli sanatçıları, şefleri ve keyifli konserleri Bursalı sanatseverin beğenisine sunmaya devam ediyor. BBDSO, Shakespeare’in 400. doğum gününde dünyaca ünlü Şef Parabava ve Solist Kobekina ile Bursalı sanatseverleri bir araya getiriyor.1477992663_anastasia1Kurt Masur ve Bernard Haitink’in yanı sıra aynı zamanda mentoru olan Jorma Panula’nın master derslerine katılan dünyaca ünlü orkestra şefi Adrian Prabava’nın yöneteceği konserin solisti, 2015 yılında yapılan ve “Klasik Müziğin Olimpiyatı” olarak nitelenen “Çaykovski” yarışmasında yarı finale kalan Viyolonsel sanatçısı Rus Anastasia Kobekina olacak. Parabava ve Kobekina Bursalı sanatseverlerle ilk kez buluşacak. “Shakespeare’e Sevgilerle” başlığıyla gerçekleştirilecek konserde, Felix MENDELSSOHN’un “Bir Yaz Gecesi Rüyası” uvertürü, Robert SCHUMANN’ın viyolonsel konçertosu ve Ludwig van BEETHOVEN’ın doğal güzellikleri, köy yaşamını müziğiyle anlattığı “Pastoral” başlıklı 6. Senfonisi seslendirilecek.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.