SON DAKİKA
Hava Durumu

BEBKA 17. MÜSİAD EXPO Fuarı'ndaydı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen ve on yedincisi bu yıl 21-24 Kasım tarihleri arasında düzen

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BEBKA 17. MÜSİAD EXPO Fuarı'ndaydı
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen ve on yedincisi bu yıl 21-24 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “MÜSİAD EXPO”da Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) da yerini aldı.
İstanbul CNR EXPO Fuar Alanı'nda düzenlenen 17. MÜSİAD EXPO’nun açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılırken TBMM Başkanı Binali Yıldırım akşam düzenlenen açılış yemeğine katıldı. Fuarın kapanış törenine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.
Dört gün süren fuarda BEBKA standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Fuarda ayrıca MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Bursa MÜSİAD Yönetimi BEBKA standını ziyaret ederek Ajans çalışmaları hakkında bilgi aldı. Etkinliğe BEBKA standında katılım sağlayan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) yetkilisi de stantta yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirdi. 140 ülkeden 7 binin üzerinde yabancı iş adamının katılım sağladığı MÜSİAD Expo’da hazır bulunan Bursa, Eskişehir ve Bilecik yatırım destek ofisleri uzmanları yabancı yatırımcılara bölgenin yatırım potansiyeli hakkında bilgilendirmeler yaptı. BEBKA tarafından yapılan ikili görüşmelerde bölge illerinin yatırım ortamı dış ticaret, Ar-Ge ve inovasyon, işgücü, eğitim ile öncü ve yükselen sektörler gibi konular üzerinden anlatıldı. Yabancı yatırımcılara ayrıca Türkiye’deki Kalkınma Ajanslarının misyonu, BEBKA faaliyetleri ve BEBKA çatısı altında yatırım destek ofislerinin yatırım kararı alınması aşamasından ilgili devlet destekleri ve teşvikler hakkında yönlendirme ve yatırımın gerçekleştirilmesine kadar geçen süreçte vermiş olduğu ücretsiz danışmanlık hizmetleri de tanıtıldı. Etkinliğe katılım sağlayan Bursa, Eskişehir ve Bilecik firmalarını da ziyaret eden BEBKA yetkilileri Ajansın çalışmaları hakkında firmalara bilgilendirmeler yaptı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.