SON DAKİKA
Hava Durumu

Bedrettin Yıldırım TESİAD üyeleri ile buluştu

  Türkiye Etkin Sanayici İş Adamları ve İşkadınları Federasyonu (TESİAD) genel başkanı  İlyas BOZKURT’un ev sahipliğinde gerçekleşen v

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bedrettin Yıldırım TESİAD üyeleri ile buluştu
 

Türkiye Etkin Sanayici İş Adamları ve İşkadınları Federasyonu (TESİAD) genel başkanı  İlyas BOZKURT’un ev sahipliğinde gerçekleşen ve TESİAD üyelerinin katıldığı değerlendirme toplantısına Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa milletvekili Bedrettin Yıldırım konuk oldu. Protokolde ayrıca geçtiğimiz dönem CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, MHP’den meclis üyesi Ahmet Aktaş, geçtiğimiz dönem Ak Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Mustafa Esgin de yerini aldı. Ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerimizin içerisinde bulunduğu misafirlerle birlikte 60 civarında Tesiad üyesi de toplantıda hazır bulundular.

STK’lar ileri demokrasinin göstergesi

Açılış konuşmasına kısaca TESİAD’ı tanıtarak başlayan İlyas Bozkurt STK’ların demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurguladı. Demokratik ülkelerde insanların STK’lar vasıtasıyla mevcut iktidara isteklerini ve önerilerini sunabildiklerini ve bu şekilde yönetime katılabildiklerini ve insanların STK’lar vasıtasıyla yönetime katılabilmesinin ileri demokrasinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

1000’in üzerinde öğrenciye eğitim bursu

TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt TESİAD’ın kurulduğu günden bu güne kadar bir taraftan iş dünyasını bir araya getirmeye çalışırken bir taraftan da eğitime katkı sağladığını, bu güne kadar TESİAD’ın faaliyetlerinin olduğu bütün illerde kurulan yerel eğitim dernekleri vasıtasıyla 1000’in üzerinde öğrenciye eğitim bursları verildiğini ve bu burslar verilirken bu derneklerin hem mütevelli heyetleri tarafından hem dernekler müdürlüğü tarafından hem de Genel Merkezde kurulan ve alanında uzman bir denetim ekibi tarafından üçlü bir denetim sistemi ile denetlendiğini vurguladı.

TESİAD’ın burs verdiği öğrencileri yüksek lisans aşamasında da desteklediğini söyleyen Bozkurt bu konuda alanında uzman kıymetli akademisyenlerle işbirliği içinde İLSAM(İlahiyat İlimleri Araştırma Merkezi)  ve TESAM (Ekonomik, Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) adında kurdukları iki araştırma merkezi bünyesinde yüksek lisans öğrencilerinin desteklendiğini belirtti.

Dünya’ya sadece para kazanmaya gelmedik

Ayrıca Bozkurt, Dünyaya sadece para kazanmak için gelmediklerini Allah’ın rızası doğrultusunda vatana millete bir borç olarak gördükleri eğitimin desteklenmesi konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını söyleyerek TESİAD’ı ve faaliyetlerini kısaca özetledi.

Bursa’da hoşgörü hakim

TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt’un ardından söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa’da çok güzel bir hoşgörü ikliminin olduğunu ve bunda Bursa da siyaset yapan siyasetçilerin ve STK ların büyük payı olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar kimsenin yapamadığını yaptık

Türkiyenin şuan yoğun bir gündemi olduğunu söyleyen Yıldırım, Hakkari de yaşanan hain saldırıya değinerek Ak parti olarak 30 yıldır kanayan bir yarayı durdurmaya çalıştıklarını şimdiye kadar hiçbir siyasetçinin atamadığı adımları attıklarını çözüm sürecini başlattıklarını ama gerek içerdeki bazı güçlerin gerekse dışarıdaki bazı emperyal güçlerin bu sorunun çözülmesini istemediklerini ve çok ciddi bir şekilde çözüm sürecinden rahatsız olduklarını söyledi.

100 yıl önce Osmanlı’ya oyun oynayanlar bugün yine sahnede

Türkiye’nin stratejik konumunun çok önemli olduğunu ve bu nedenle bütün emperyal güçlerin gözünün bu topraklarda olduğunu söyleyen Yıldırım, 100 yıl önce Osmanlı topraklarını çeşitli oyunlarla bölen cetvelle sınırlar çizerek ülkeler kuran güçlerin bugün yine bu topraklarda bazı oyunlar tezgâhladıklarını söyledi. Dün Kobani de hem IŞİD’e hem PYD ye silah gönderen güçlerin 3-5 yıl öncede PKK ya silah gönderdiğini, çünkü çözüm sürecinin baltalanmak istediğini hem de bu süreci baltalamak isteyenlerin sözde bizim stratejik ortaklarımız olduğunu söyledi.

Bu oyunları tezgâhlayan dış güçlerin eskidende bize düşman olduklarını vurgulayan Yıldırım, asıl sorunun bu güçlere maşalık yapan yerli iş birlikçilerinde olduğunu, bu işbirlikçilerin demokrasinin bir parçasıymış gibi sözde partiler kurduklarını ama insanları sokağa dökerek devlete karşı kışkırttıklarını söyledi.

Ne oyunlar oynanırsa oynansın Ak Partinin bu süreci devam ettirmeye kararlı olduğunu vurgulayan Yıldırım bu sürece çomak sokmaya çalışan hainler için çok ciddi operasyonlar yapmaya kararlı olduklarını, bu konuyla ilgili gerekli olan yasal düzenlemenin önümüzdeki günlerde mecliste ele alınacağını söyledi.

Beyt’ul-Mal’a uzanan eller kırılsın

Ak Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım yolsuzluk iddiaları ile ilgili “Beyt’ul-Mal’a uzanan eller kırılsın”  diyerek yetim hakkı yiyenlere karşı hoşgörülü olunamayacağına vurgu yaptı. Varsa şayet yetim hakkı yiyenlerin, Beyt’ul-Mal’a el uzatanların; tarafsız yargı mensupları tarafından incelenmesinin ve yargılanmasının gerektiğini ifade etti.

Paralel yapıyla mücadelemiz sürecek

Ak Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım geçtiğimiz günlerde gerçekleşen HSYK seçimlerine de değinerek yargının tekelleşmesine asla müsaade edilmeyeceğini, yargıyı kendi kontrolüne almaya çalışan kesimler için de çok ciddi düzenlemeler getirileceğini söyledi.

Bütün Stk’lar Da; Tesiad’ın Yaptığı Gibi Faaliyetlerinde Şeffaf Olmalı

Yıldırım konuşmasına söyle devam etti. Türkiye içerisinde onlarca dernek, vakıf  ya da STK var hepsi devletin güvencesi altında faaliyet yapıyor ama ne zaman ki paralel bir devlet kurulmaya kalkar işte o zaman biz buna müsaade edemeyiz etmemeliyiz. Bütün STK’lar da; TESİAD’ın yaptığı gibi faaliyetlerinde şeffaf olmalı, kimden ne aldıklarını nereye verdiklerini devlet kontrolünde yapmalı. Biz de böyle olmasını istiyoruz.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.