SON DAKİKA
Hava Durumu

Bedrettin Yıldırım'dan Soğanlı'daki dönüşüme övgü

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım’a Soğanlı Mahallesi’nde yapılacak kentsel dö

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2014 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bedrettin Yıldırım'dan Soğanlı'daki dönüşüme övgü
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım’a Soğanlı Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi. Projenin maketini inceleyerek, animasyon görüntülerini izleyen Bedrettin Yıldırım, “Soğanlı projesi, kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’nin arzu etti bir projedir” dedi.

Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Bedrettin Yıldırım’a, Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nde bulunan Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin maketini gösteren Başkan Dündar, projenin detaylarını anlatı. Bölgedeki kamulaştırmaları büyük ölçüde bitirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Bu projede çok iddialıyız. Bu projeyle birlikte bütün Bursa’da dönüşüm başlatmak istiyoruz. Soğanlı projesi diğer mahallelerdeki dönüşümü de tetikleyecek” dedi.

Başkan Mustafa Dündar, Soğanlı projesinde son aşamaya geldiklerini kaydederek, “İmar planları onaylanma aşamasında. Projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasıyla birlikte, ilk kazmayı vurarak inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bundan sonraki süreçte Osmangazi’nin modern bir yapılaşmayla Bursa’ya yeni bir vizyon kazandırması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin konutlardan işyerlerine, yeşil alanlarından spor merkezlerine kadar her unsuruyla çok güzel olduğunu ifade eden Yıldırım ise, “Bu proje Türkiye’nin arzu ettiği kentsel dönüşüm projesi. Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak dönüşüm, Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’ın gayreti neticesinde Soğanlı Mahallesi’nden başlayacak. Başkan Mustafa Dündar, gerçekten dört dörtlük bir proje hazırlamış. Kendisini tebrik ediyorum. Bu proje Bursa’da kentsel dönüşümle ilgili birtakım olumsuz düşünceleri de bertaraf edecektir ve kentsel dönüşümün önünü açacaktır. Bu projeyi bu sebepten dolayı da çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hafta sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de Bursa’ya gelerek kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanlarıyla bir görüşme yapacağını belirten Yıldırım, “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere Bursa’daki diğer belediyelere de kentsel dönüşüm konusunda ciddi katkıları oluyor. Bakanımız İdris Güllüce, hafta Bakanımız, kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması konusunda gerekli katkıyı belediyelerimize sağlayacaktır. Hafta sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Soğanlı projesini paylaşacağız” dedi.

ÖRNEK ŞEHİR OSMANGAZİ’DEN YÜKSELECEK
Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm ile günümüz dünyasının örnek şehir mozaiği Osmangazi’de yükselecek. Toplam 42 hektar alan üzerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi ile Soğanlı’ya 1790 konut ve 175 ticari alan inşa edilecek. Kat adedinin sınırlı tutulduğu zemin+5 ve zemin+7 kat olarak tasarlanan binalarda 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Ayrıca yeşil alanlarıyla ön plana çıkacak olan Soğanlı’da çok daha fazla yeşil alan oluşturabilmek için her bir binanın bodrum katı kapalı otopark olarak tasarlandı. Toplam 1568 araç kapasitesine sahip kapalı otopark alanlarının dışında LPG’li araçlar için de toplam 482 araç kapasiteli açık otopark yer alacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.