SON DAKİKA
Hava Durumu

Belarus'tan davet

Belarus Cumhuriyeti Mogilev Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Rzhevutski, Vali Şahabettin Harput başkanlığında Bursalı işadamlarını ülkeler

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2013 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Belarus Cumhuriyeti Mogilev Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Rzhevutski, Vali Şahabettin Harput başkanlığında Bursalı işadamlarını ülkelerine davet etti.



Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Valery Kolesnık ile Mogilev Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Rzhevutski ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Heykel Valilik binasında gerçekleştirilen ziyaret sıcak bir ortamda geçti. Ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesine dikkat çekilirken, bu tür ziyaretlerin bunun ortamını hazırlayacağına vurgu yapıldı.

Vali Şahabettin Harput, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Belarus ile Bursa arasında sıcak ilişkiler bulunmakta. Türkiye ile Beralus arasında çok güçlü ve samimi ilişkiler var. Özellikle Belarus’un 10 milyon’un üzerindeki nüfusu ile Bursa ile Belarus arasındaki ilişkiler bu ziyaretle daha da yukarılara taşınacaktır. Bu ziyaretin her iki taraf için de başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Belarus Cumhuriyeti Mogilev Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Rzhevutski, Bursa’da sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, “Daha bir saat olmadı, Bursa ile Belarus arasında bir kardeşlik protokolü imzaladık. Artık bu andan itibaren kendimizi bir misafir olarak değil, kendi evimizde gibi hissediyorum. Sizin için de Belarus daha yakın bir ülke oldu. Bundan sonra sizi de her an için ülkemize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Geçen seneki ziyaretinde Vali Harput’a kendi şehir valilerinden bir davet mektubu ilettiklerini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Rzhevutski, her zaman Vali Şahabettin Harput’u beraberindeki heyetle Mogilev’e davet etti.

Vali Şahabettin Harput ise bu yeni daveti bu yılki programlarına koymaya çalışacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput, misafirlerine İznik çinisi hediye ederken, Belarus Mogilev Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Rzhevutski ise Vali Harput’a ülke haritası üzerine yapılmış bir saat takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.