SON DAKİKA
Hava Durumu

'Belediye başkanlığında gözüm yok'

Bursa'daki yerel bir televizyon programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2014 yerel seçimlerde nasıl bir çalışma i

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki yerel bir televizyon programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2014 yerel seçimlerde nasıl bir çalışma izleneceği konusunda açıklamalarda bulundu.



 

AK Parti'de adayların belirlenmesi ve belirlenme sürecinin belli olduğunu ifade eden Çelik, Bursa'da ve bazı yerlerde çok erken seçimlerin tartışılmaya başladığının altını çizdi. Ateşli kadınlarla güzel anları Seks Numaraları ile birlikte yaşamak için arayın. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2014 yerel seçimler için medyanın tartışmasını doğru bulurken, partilerin tartışmasını yanlış bulduğunu ifade etti. AK Parti'de adayların belirlenmesi ve belirlenme sürecinin belli olduğunun altını çizen Çelik, Bursa'da ve bazı yerlerde çok erken seçimlerin tartışılmaya başladığını söyledi. Çelik, "AK Parti kuralları oturmuş ve kurumsallaşmış bir siyasi hareketiz. Günü saati gelmeden ilgili komisyonlar toplanmadan prensip kararları açıklanmadan bu konu ile ilgili konuşulan bütün konular spekülatif değerlendirmeden ibarettir. Kuralları olmayan bir şeyi değerlendirerek malzeme arayan çevrelere malzeme vererek partinin hiç hak etmediği alanlara çekilmesini sağlamış olacaksınız. Akıllı bir siyasetçi partisini gözeten bir siyasetçi bunlarla uğraşmaz. Yerelleri bugünden tartışmamızın hiç kimseye faydası yok. Bizim partimizden herkes aday olabilir. Bireysel aday olmak ayrı bir şeydir. Partinin hükmü şahsiyetini bağlayıcı şekilde olayları 6 ay öncesine çekmek parti çalışmalarına zarar verir. Yoksa her yiğidin gönlünde yatan bir aslan vardır" diye konuştu.
"BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA GÖZÜM YOK"
Parti içerisindeki yerel yönetimlerden sorumlu olan arkadaşımız elindeki dosya ve bilgiler ile değerlendirdikten sonra mevcut başkanların adaylığının belirleneceğini ifade eden Çelik, ana kriterin başarılı olmaktan geçtiğini söyledi. Çelik, "Bir insan siyasette başarılı ve verimli ise verdiği sözlere ve partinin ilkelerine de bağlıysa her parti öyle bir adayı tekrar tekrar aday göstermek ister. Ama bu konularda ve toplum ile olan ilişkilerde sandığa yansımıyor ise hiç bir partide böyle bir adayda ısrarcı olmaz. Yerel yönetimleri genel yönetimler gibi değerlendirmek doğru değildir. Çünkü, yereldeki ilişkiler daha üst perdeden değildir. Dolayısı ile bire bir ilişkilerde başarının ölçülmesi daha kolaydır. Parti olarak belediye başkanlarının daha uzun süre yerlerinde kalacağı ama milletvekillerinin her dönem olduğu gibi daha çok değişime uğradığı bir geleneği oluşturduk. Bursa'daki belediye başkanlarımızı da çok başarılı buluyorum. Kamuoyunda konuşulan belediye başkanlığı adaylığı konusunda bir arzum yok. Herkes adaylığı düşünebilir. Ama ben 6 yıl bakanlık yapmış ve siyasetin her noktasında bulunmuş birisi olarak böyle bir beklentim ve heyecanım söz konusu olmadı. Ülkenin çözülmesi gereken bir çok sorunu varken, bunların çözümü ile ilgili gecesini gündüzüne katan bakan arkadaşların gündeminde belediye başkanlığının olmadığını düşünüyorum. Bu konu sohbet arasında bile konuşulmuyor" şeklinde konuştu.
"BÖLGE HALKI TERÖRDEN BIKMIŞ"
Çözüm sürecinin olumlu gittiğine dikkat çeken Çelik, hükümetin planladığı gibi her şeyin güzel geliştiğini ifade etti. Çelik, "Silahları bırakmış ve terörden arınmış bir Türkiye'nin hızla ilerlediğini söyleyebilirim. Terör örgütü başının gücünün ne olacağını süreç içerisinde gördük. İradesi olmayan parlamentodaki bir siyasi parti gibi. Onun için zaten devletin öteden beri yapmış olduğu İmralı ile görüşmelerin uzantısı diyebileceğimiz sürece ihtiyaç duyuldu. Yoksa parlamentoda bunun iradesi ortaya konulmuş olsaydı. Büyük ölçüde parlamento bünyesinde bunlar konuşulabilirdi. Bölge halkı terörden artık bıkmış. Bizler doğu ve batıdaki çözüm süreci ile uyumlaştırırsak süreç bir daha dönmemek üzere sonuca kavuşur. Sürece herkes olumlu bakıyor ama 30 yıldır can yakan bir olay karşısında hiçten duyarsızlığını ortaya koyulmasını söyleyemeyiz. Bizim amacımız kimseyi üzmek değil."diye belirtti.
Personel sisteminin 4 statüden oluştuğunu belirten Çelik, bunlarında kendi içerisinde dallara ayrıldığını ifade ederek, bunları azaltmaya çalıştıklarını söyledi. Örnek olarak kamuda bir işçi ve personel olsun diyen Çelik, bir daire başkanı olmak için 10 yıl değil de 5 yıl kamuda çalışan yönetici olabilmesi gerektiğini öngördüklerini ifade etti. Çok tartışılan rotasyon konusunda da açıklama yapan Çelik, "Bu ülkenin 4 bir tarafı bizimdir. Bunun için ağırlıklı meslek yüksek mezunların yeterli sayıda olması için çalışıyoruz. Biz bu düzenleme ile çakılı kadro dediğimiz sistemi bitirmek istiyoruz. Sözleşmeli personelden vazgeçersek hepsi kadroya geçecektir. Çok az bir alanda sözleşmeli personel olacak. Taraflar ile görüşmeler de bu yolda ilerliyor" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.