SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediye personelinden Halep'e yardım eli

İNSANLIĞIN KAYITSIZ KALDIĞI VE ZOR ŞARTLARDA YAŞAM MÜCADELESİ VERMEK ZORUNDA KALAN HALEP ŞEHRİNİN SAVUNMASIZ HALKINA İNEGÖL BELEDİYESİ BİRİMLERİNDE ÇALIŞAN PERSONEL TARAFINDAN YARDIM ELİ UZATILDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Belediye personelinden Halep'e yardım eli
İnsanlığın kayıtsız kaldığı ve zor şartlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan Halep şehrinin savunmasız halkına İnegöl Belediyesi birimlerinde çalışan personel tarafından yardım eli uzatıldı.

Bursa Valiliğinin öncülüğünde Suriye'nin Halep şehrinde yardıma muhtaç insanlar için başlatılan yardım kampanyasına İnegöl Belediye personeli tam destek verdi. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşların katkılarıyla oluşturulan yardım TIR'larına belediye personelinin maaşlarından özveride bulunarak oluşturulan 1 yardım TIR'ı da bu yardım filosuna dahil oldu.
İnsanlık mücadelesinin verildiği Halep'in onurlu insanlarına bir nebzede olsa katkıda olmanın buruk mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnsanlığın onur mücadelesini verdiği, geçmişin tüm izlerinin bir bir silindiği Halep’te yaşananlara kayıtsız kalmayarak onların bu zor anında hayata tutunmalarını sağlayacak ve onların bir nebzede olsa yaşamsal ihtiyaçlarını giderebilirsek ne mutlu bizlere. Arkadaşlarımı göstermiş oldukları bu onurlu davranışlarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.
İslam Coğrafyasını saran kaos ve terör sarmalından bir an evvel kurtulması en büyük temennimizdir diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Müslümanların yaşadığı bölgelerde siyasi keşmekeşliğin kendini göstermesi tesadüf olamaz. Batının sözde demokrasi nutukları atan, fok balıklarının katledilmesine bile tepki gösteren insan hakları savunucuları İslam ülkelerinde yaşanan zulümlere ve masum sivil halkın kadını ile, çocuğu ile katledilmesine göz yumması ve sessizliğe bürünmesi çok manidar. Suriye’de yaşanan katliamlar, insanların yaşadıkları yerleri terk ederek kamplarda sefalet içinde yaşamaları, bu yaşam mücadelesinde ayakta kalmak için bir ekmeğe bile muhtaç olan insanlara Batının sırtını çevirmesine ne diyebiliriz” diye konuştu.
Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Türkiye’nin tüm birimleriyle sivil halkın yardımına koştuğunu belirten Aktaş, “İlk andan itibaren Suriye halkının yanındayız. Özellikle Batı dünyasının sessiz kaldığı bu vahim olaylar karşısında bizler hiçbir zaman kayıtsız kalmayacağız. Geçmişte nasıl ecdadımız hoş görüsü ile o topraklarda barışı ve huzuru sağladıysa, bizlerde Halep’teki kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.