SON DAKİKA
Hava Durumu

'Beni Araç İçerisinde Bırakma'

Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, evcil hayvanların araç içinde bırakılmasını önlemek için yeni bir projeye daha imza a

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Beni Araç İçerisinde Bırakma'
Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, evcil hayvanların araç içinde bırakılmasını önlemek için yeni bir projeye daha imza attı. 


Yaz ayları, artan sıcaklık değerleri ile birlikte sokak hayvanları için hayatın daha zor olduğu günler anlamına geliyor. Ancak yüksek sıcaklık değerleri sadece sokak hayvanları için değil, sahipleri ile birlikte otomobille seyahate çıkan evcil hayvanlar için de ölüm tehlikesi taşıyor. Bakımını üstlendikleri hayvanlarını araç içinde bırakan dikkatsiz hayvan sahipleri çoğu kez araçlarına döndüklerinde çok sevdikleri dostlarının cansız bedeni ile karşılaşıyor. İşte bu konuya karşı duyarlılık geliştirmek üzere Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü “ Beni Araç İçerisinde Bırakma! ”adıyla bir kampanya başlattı. Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, ısı çarpması ve su kaybı nedeniyle kısa sürede ani ölümlerin yaşanabileceğini kaydederek ”Hayvan sahipleri ‘köpeğimi ya da kedimi arabada bıraksam bir şey olmaz. Nasıl olsa kısa sürede geri döneceğim’ diye düşünmesin. Direkt güneşin etkisine bağlı olarak veya hava sirkülasyonunun yetersiz olduğu kapalı ortamlarda bırakılmaları sonucu görülen ısı çarpmaları, ciddi sorunlara yol açar. Canlıların özellikle aşırı sıcak havalarda kapalı bir araç içinde bırakılmaları solunum yetmezliği ve artan vücut ısısı nedeniyle bir kaç dakikada genel durumun bozulmasına ve ölüme neden olabilir” dedi.
Veteriner Hekim Güney Kaya da hayvan sahiplerinin çok sevdiği dostlarının ölümüne tanık olmamaları için araçların camlarını kapatmamaları ve otomobillerini gölgelik bir yere çekmeleri gerektiğini belirtti. Kampanya kapsamında Nilüfer Belediyesi görevlileri, araç yoğunluğu olan bölgelerde konu ile ilgili el ilanları dağıtırken, “ Beni Araç İçerisinde Bırakma! ” sloganı ile hazırlanan afiş, billboard ve led ekran tasarımları ile kampanya Nilüferlilere duyurulmaya başladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.