SON DAKİKA
Hava Durumu

Bereket Sofrası etkinliği başladı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği’ yaz

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bereket Sofrası etkinliği başladı
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği’ yaz döneminde verilen aranın ardından bu sabah yeniden başladı. 3 yıldır düzenlenen buluşmaların ilki, Kasım Efendi Camisi cemaatiyle gerçekleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve yaşanan Başkanlık değişimi sonrası Belediye Başkanı Alper Taban’ın da sürdürdüğü Bereket Sofrası Halk Günleri Etkinliği, yaz döneminde verilen aranın ardından yeniden başladı. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ Halk Günleri etkinliğine, ramazan ayı itibariyle son verilmişti. Ardından yaz döneminin sona ermesiyle birlikte Bereket Sofraları bu sabah start aldı.
VATANDAŞ TALEPLERİNİ BAŞKANA İLETİYOR
Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinliklerinin ilki, Kasım Efendi Camisinde gerçekleştirildi. Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor.
KASIM EFENDİ CAMİSİNDEN BAŞLADI
Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan çay ocağında cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bereket Soframızı Kasım Efendi Camimizden başlatalım istedik. Bereket Soframızı şereflendirdiğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Cuma vesilesiyle bu buluşmaları gerçekleştirmeye, vatandaşımızla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Bir taraftan Cumanın feyzi ve bereketinden istifade ediyoruz, bir taraftan da vatandaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi geçmiş dönemde de biz bunları devam ettiriyorduk. Bugün de yaz mevsimi nedeniyle ara verdiğimiz bereket sofralarını devam ettirmek için bir aradayız” dedi.
BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ
Konuşmasında Batman’da 8 askerimizin şehit olmasına da değinen Taban; “Rabbimden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Belki bu sofralarda pek çok kez şehitlerimize rahmet diledik ama bu vatanı savunmak böyle bir şey. Ülkeyi müdafaa etmek böyle bir şey. Savaş döneminde de oldu bugün de var ve yine olmaya devam edecek. Bu uğurda hani bir ifade var ya; bir ölür bin diriliriz diye. Bu ülkede şehit bitmez. Rabbim başta şahsım olmak üzere herkese nasip etsin şehitlik mertebesini. Ülke müdafaamız için, bağımsızlığımız için olacaksa başımızın üstüne” diye konuştu.
2019’DA KÖKLÜ ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Başkan Taban, yaklaşık 1 ay sonra Belediye Başkanlığında 1 yıla ulaşmış olacağına da değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimiz günden bu güne devam eden işlerimizi tamamlamak üzere gayretle çalışıyoruz. Bunun üzerine ilaveler yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşımıza kulak veriyoruz, dinliyoruz… Çeşitli vesilelerle bir araya gelerek bizim yapmak istediklerimizden ziyade vatandaşın bizden beklentisi nedir, önceliği nedir? Malumunuz İnegöl’ümüzde bir alt yapı eksikliği var. Yağmurlar yağdığı zaman bunları görüyoruz, yaşıyoruz. İnşallah bu konuda 2019 yılında Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle köklü çalışmalar yapılacak. Maliyetli çalışmalar olduğu için bunları planlama yaparak yürürlüğe alıyorsunuz. Bu 5 yıl içerisinde bunları yapmak açıkçası çok mümkün olmadı ama inşallah önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediyemizin katkı ve destekleriyle bu işleri de çözmüş olacağız. Alt yapıyı çözmediğinizde de üst yapı faaliyetlerini inşa etmek çok mümkün olmuyor. Bir daha tekrar tekrar onları bozacağınız için önce alt yapıyı tamamlayacağız.”
GEÇMİŞİMİZİ İYİ BİLMEMİZ LAZIM
“Yine beğendiğim bir çalışma; bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirdeki önemli şahsiyetleri, manevi önderleri tanımasını arzu ediyoruz. İnegöl’de yaşıyoruz ama bu şehir için geçmişte kimler mücadele etmiş, kimler ne yapmış? İshakpaşa gibi, Kasımefendi gibi, Turgutalp gibi, Baykoca gibi, Babasultan gibi önemli şahsiyetleri vatandaşlarımızın tanımasını istiyoruz. Bunun için bir çalışma başlattık. Bundan önce de yaklaşık 3 bin vatandaşımızı Çanakkale’ye götürdük. Bunları önemsiyorum. Çünkü geçmişini bilmeyen bu günü anlayamaz. Yarınına ve geleceğine de yön veremez. Geçmişimizi iyi bilmemiz lazım. Ecdadımız bizler için canını feda etmiş, biz de bugün onların sayesinde huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bu hissiyatı vatandaşlarımıza da yaşatabilmek adına manevi önderlerimizi tanıtalım ve vatandaşlarımızı buralarda gezdirelim istedik. Kayıtlarımız da devam ediyor. Yaş sınırını da özellikle 18’e indirdik gençlerimiz de gelsin diye.”
ORTAK AKIL VURGUSU
“Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımıza şunu söyledik; gelin gördüklerinizi, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bizlere iletin. Vatandaşlarımızın sorun ve problemlerini belediyemize rahatça iletebilmesi için bugünkü iletişim kanallarının tamamını açtık. Ve 7/24 esaslı açtık. 24 saatin her anında 153’ü aradığınızda yetkililerimiz sizlere cevap veriyorlar. Bu bir öneri olabilir, bu bir eleştiri olabilir hiç fark etmez. Bize herkes kendi muhitinde, caddesinde, sokağında gördüğü eksik ve aksakları bildirirse biz de bunları çok daha hızlı bir şekilde giderebiliriz. Bu eksikleri de bir bir ortadan kaldırmış oluruz. Bunları bir belediye başkanı olarak gezip gördüğüm yerlerde ben de merkezimize bildiriyorum. Şu 11 aylık zaman diliminde yükümüz arttı, vatandaşımız bu sürece dahil olmaya başladı. Sizler de bize yardımcı olun ki İnegöl’ü çok daha kısa zamanda çok daha güzel, yaşanabilir bir şehir haline getirelim. Daha sorunsuz bir hale getirelim ve parmakla gösterilen bir şehir olsun.” Konuşmanın ardından Başkan Taban mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlerken, bölgenin problemlerine ilişkin istişareler yapıldı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.