SON DAKİKA
Hava Durumu

BESAŞ, Bursa halkına günde 250 bin ekmek üretiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından BESAŞ'ın, her gün yaklaşık 250 bin adet ekmek ürettiği bildirildi. BESAŞ Genel Müdürü B

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2014 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BESAŞ, Bursa halkına günde 250 bin ekmek üretiyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından BESAŞ'ın, her gün yaklaşık 250 bin adet ekmek ürettiği bildirildi.

BESAŞ Genel Müdürü Bektaş; "Bursa'da yüzde 20 civarında ekmek ihtiyacını karşılıyoruz." dedi

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan sağlığına ve çocuk gelişimine kepekli, tam buğday, çavdarlı, ay çekirdekli, rüşeymli, tam tahıllı, yulaflı, mısırlı, zeytinli, cevizli, haşhaşlı, light, rol, şampiyon, timsah ve çikolatalı gibi farklı ekmekler ürettiklerini, gelen talep doğrultusunda ramazan ayında da pide satışı gerçekleştirdiklerini belirterek, insan sağlığına ve çocuk gelişimine faydalı ürünleri Bursalıların beğenisine sunmayı amaçladıklarını söyledi.

BESAŞ'ın hiçbir özel şirketle yarış veya rekabet içinde olmadığını, aksine diğer ekmek üreticilerini kalite ve fiyat anlamında rakip olarak görmek istediklerini vurgulayan Bektaş, son zamanlarda bazı fırınların birleşerek "el değmeden" ekmek üretimine başlamasından da son derece mutluluk duyduklarını anlattı.

Bektaş, ekmekte kalitede kesinlikle ödün vermediklerini ifade ederek, "Bursa'daki ekmek tüketiminin tamamına yakını neredeyse bizden talep edilmekte. Ama biz piyasada bir dengeleyici ve güven unsuru olduğumuz için yüzde 20 civarında bir ihtiyacı karşılıyoruz. BESAŞ'ın tanınılırlığı kent genelinde yüzde 100'e yakın. Ekmek gelince akla gelen ilk isim BESAŞ" dedi.

Ekmek çeşitliğinde lezzet kadar insan sağlığına faydaları da düşündüklerini ifade eden Bektaş, şampiyon, timsah ve çikolatalı ekmek türlerinin çok fazla talep gördüğünü, özelikle ebeveynlerin okula giden çocuklarına bu ekmeklerden almayı tercih ettiğini bildirdi.

Bektaş, yeni ekmek üretimine geçerken vatandaşların isteklerine önem verdiklerini belirterek, "Ürün çeşitliliğini vatandaşlarımın taleplerine göre belirliyoruz. Gelen talep doğrultusunda insan sağlığını da düşünerek yeni ürünleri en kaliteli malzemelerle satışa sunuyoruz" diye konuştu.

BESAŞ'ın ekmek çeşitliliğinin 24'e yükseldiğini belirten Bektaş, araştırma aşamasında olan yeni çeşitlerin de bulunduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.