SON DAKİKA
Hava Durumu

BESAŞ hizmet zincirini sürekli geliştiriyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin en büyük 3. ekmek fabrikası olan BESAŞ’ı ziyaret ederek, üretim tesislerini

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2013 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2013 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin en büyük 3. ekmek fabrikası olan BESAŞ’ı ziyaret ederek, üretim tesislerini gezdi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş’tan çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. BESAŞ’ın ekmek ve unlu mamuller üretiminin yanı sıra sosyal projelere de ağırlık verdiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu doğrultuda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle, Görükle Kampüsü’nde BESAŞ Ar - Ge merkezi kuruluyor. Gıda Mühendisliği’nde eğitim gören öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sağlayacak merkezde, bilimsel ürün geliştirme çalışmaları yapılabilecek ve üretilen ürünler kampus içinde satışa sunulacak” dedi.
Başkan Altepe, BESAŞ’ın kaliteli üretim seviyesini adım adım daha ileriyle götürdüğünü ifade ederek, “Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde eğitim gören öğrencilerin staj yaparken ar-ge ve kalite konularında deneyim kazanabilecekleri bir merkez olacak. Üniversite içinde 2 noktada da üretilen ürünlerin satılacağı satış reyonu oluşturulacak, böylece öğrenciler kendi ürettikleri ürünlere ekonomik olarak ulaşabilecekler” diye konuştu.
Başkan Altepe, 800 metrekare kapalı alana kurulacak olan tesis bünyesinde analiz laboratuvarı, rol ekmek lamine hattı, döner fırın, matador fırın, dinlendirme odası, mikserler, tartım silosu, kesme tartma makinesi, konik yuvarlama gibi ekipmanlar bulunacağını da kaydederek, kazan dairesi, jeneratör, chiller grubu, soğuk hava deposundan oluşan yardımcı tesislerin de kurulacağını anlattı. Saatte 7500 adet rol ekmek üretim kapasitesine sahip olacak tesiste ayrıca köy ekmeği, cevizli, haşhaşlı, zeytinli, mısırlı ekmek ve pide üretimi de yapılabileceğini, tesis bünyesinde 2 adet satış mağazasının bulunacağını ifade etti.

KELES'E SÜT FABRİKASI
BESAŞ olarak Keles’e günde 30 ton kapasiteli süt fabrikası kurulacağını da hatırlatan Başkan Altepe, “9000 metrekare alan üzerine kurulacak fabrikada 1640 metrekare üretim, 1000 metrekare yardımcı tesisler, 300 metrekare idari bina ile 2940 metrekare kapalı alan bulunacak. Fabrikada kaşar peynir, pastörize süt, yoğurt, ayran, lor imalatı yapılacak. Bölgede süt fabrikasının kurulması, yöre hayvancılığının gelişmesine, bölge gelirlerinin ve istihdamının artmasına, bunlara bağlı olarak sağlayacağı katma değerlerle Keles ve dağ yörelerinin kalkınmasına da katkı koyacaktır” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.