SON DAKİKA
Hava Durumu

Biber Kurutma Tesisi bu sezon tamam

Bursa Valisi Şahabettin Harput, beraberindeki heyet ile birlikte biber kurutma tesisi inşaatında incelemeler yaptı. 

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput, beraberindeki heyet ile birlikte biber kurutma tesisi inşaatında incelemeler yaptı. 


Bursa Valisi Şahabettin Harput beraberindeki heyetle Bursa Valiliği İl özel İdaresi tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı beldesinde yaklaşık 3.5 Milyon TL’ye mal olacak biber kurutma tesisini gezdi. Harput'a Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil DİLEK, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan eşlik etti. Ovaazatlı biberinin aranan ürünlerinden bir olduğunu belirten Harput, “Şimdi biz bu ürünü daha katma değeri yüksek bir hale getirmek için bu tesisi yapıyoruz. Ülkemiz dünyada biber üretiminde üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye'de Mustafakemalpaşa'da üretilen kırmızı toz biber ise yeni yapılacak tesisle el değmeden hazırlanacak. Daha sonra hijyenik olarak ülkeye örnek olacak ve üretimde yılda bin tonla birinci sırada yerini alacaktır” dedi.
Bölgedeki çok özel olarak yetiştirilen biberin değerlendirilmesini istediklerinin altını çizen Harput, “Her vesileyle yetkililere bunun değerlendirilmesiyle alakalı bir fabrika yapılmasını hep talep ettik. Yapılacak fabrikanın işletmesi de Ovaazatlı üreticiler tarafından yapılacaktır. Biber kurutma fabrikamız bu sezonda hizmete açılacaktır” şeklinde konuştu.
Tesisin bölge açısından önemine değinen AK Parti Bursa Milletvekili Matlı, “Bir şeyi yapmak zordur, yıkmak ise kolaydır. Bizler şimdi zor olanı yapıyoruz. İşin asıl zor kısmını da Ovazatlı olarak hep birlikte başarmak zorundayız. Bizler siyaset ve devlet olarak üzerimize düşeni yerine getirmek için mücadele ettik. Bundan sonra hep beraberce tarımsal ürünlerimizin gıda sanayinde işlenmesi bölgemize daha fazla katma değer katacaktır. Bu bakımdan bu tesis bölgemiz açısından çok önem arz etmektedir” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.